Bir kutunun içine hapsedilen kötü bir cin, onu satın alan küçük bir kızın hayatını alt üst eder. 'Şeytan Tohumu', aynalara uzun süre bakamayacağınız etkileyici bir gerilim...

Bir kutunun içine hapsedilen kötü bir cin, onu satın alan küçük bir kızın hayatını alt üst eder. 'Şeytan Tohumu', aynalara uzun süre bakamayacağınız etkileyici bir gerilim...

The Possession- Şeytan Tohumu

Eşinden yeni boşanan Clyde (Jeffrey Dean Morgan) kızları Emily ve Hannah ile birlikte yeni taşınacağı evin eksiklerini tamamlamak için ikinci el pazarına gider. Tezgahlardan birinde duran işlemeli bir kutu Emily’nin gözüne çarpar. Daha önce böyle bir şey görmeyen Emily, sımsıkı kapalı duran bu kutuyu satın alır. Ve gizemli olayların ardı arkası kesilmez. Günler geçtikçe Emily'nin davranışlarında büyük değişimler yaşanır. Sakin bir karaktere sahip olan olan Emily artık çabuk sinirlenmekte, etrafındaki insanlara zarar vermektedir. Babası bu durumu ilk önce eşi ile boşanma sürecine bağlar ama dikkatinden kaçmayan bir detay olanları açıklığa kavuşturur. Üzerinde kilidi bile olmayan kapalı kutunun açıldığını fark eden Clyde, içinde bulduğu şeylerden şüphelenir. Kutuya bir cinin hapsedildiğini öğrendiğinde artık çok geçtir.

Haberin Devamı

Aynalara bakamayacaksınız!

Fragmanlarında tipik bir şeytan çıkarma filmi gibi duran 'Şeytan Tohumu' özünde ailenin önemine vurgu yaparak sevginin gücüne odaklanıyor. Annesi ve babası ayrıldığı için hayatları altüst olan çocuklara yıllardır bir kutuya hapsedilmiş bir cin musallat oluyor. Filmde, "Clyde ve eşi boşanmasaydı bunlar yaşanmayacaktı" mesajı veriliyor. Finalde birbirlerine duydukları sevgiyle kenetlenen aile cini alt etmeyi başarıyor. "Şeytan Tohumu" böylece diğer içi boş şeytanlı filmlerden ayrılıyor. Zekice yazılmış senaryoda gerilim dozu çok iyi ayarlanmış. Hafızanıza kazınacak bazı sahneleri kolay kolay unutamayacaksınız. (Emily devamlı öksürmesinin nedenini anlamak için banyodaki aynanın karşısına geçer. Eline aldığı kalem fenerle boğazının içine bakar. Bu sırada küçük dilinin hemen arkasında, yemek borusunda, iki parmak görür ve dehşete düşer.)

Gerçek böcek kullanılmış

Filmde 'binlerce güvenin Emily'nin odasını istila' ettiği sahnede gerçek böcekler kullanılmış. Ayrıca, cin çıkarma ayininin olduğu bölümler de gerçek bir akıl hastanesinde çekilmiş. Böcekler ve gerçek mekanlarla uğraşan set ekibi ise tüm çekimler boyunca adeta diken üstünde oturmuş. 14 milyon dolara mal olan film, tüm dünyada 76 milyon dolar hasılat elde ederek devamının gelebileceğinin de sinyalini vermiş oldu.

Haberin Devamı