Kişisel yetenekleriyle 96 yolcunun hayatını kurtaran alkol bağımlısı pilot Whitaker'ın dramatik hikayesini konu alan 'Flight' kahramanların hayatını sorguluyor…

Flight-Uçuş

Deneyimli pilot Whip Whitaker(Denzel Washington), her zamanki gibi sıradan bir yolculuk için havaalanından ayrılır. Ancak, uçuş sırasında her şey bir anda ters gider. Uçak mekanik arızalardan dolayı irtifa kaybetmeye başlar. Pilot Whitaker, durumu kurtarmak için cesaret isteyen bir yola başvurur ve 50 tonluk uçağı ters çevirir. Havada ters bir şekilde ilerlemeye başlayan uçak kısa bir sürede olsa kaybettiği irtifayı kazanarak Whitaker'ın gözüne kestirdiği yere acil iniş yapar. Mucizevi inişte 96 yolcu hayatta kalmayı başarırken altı kişi ölür. Kazanın ardından kahraman ilan edilen pilot Whip Whitaker'ın hayatı bir süre sonra büyük bir kâbusa döner. Kazanın sebebi araştırıldıkça Whitaker'ın kahramanlığı sorgulanır.

Haberin Devamı

Kahraman ama tam bir sarhoş!

Onlarca hayatı kurtaran bir pilotun uçuş sırasında alkollü olmasını sorgulayan 'Flight', dramatik altyapısı çok sağlam bir yapım. Film boyunca pilot Whitaker'ın kendini sorgulamasına ve alkole karşı savaşına tanıklık ediyoruz. Böylece, medya tarafından kahraman ilan edilen Whitaker'ın aslında hataları olan bir insan olduğunu fark ediyoruz. Hayatının akışını alkol yüzünden elinden kaçıran Whitaker, kaza sayesinde büyük bir farkındalığa ulaşıyor. Hani, "Her şey de bir hayır vardır" derler ya, işte bu söz bu filmi anlatmak için biçilmiş kaftan.

Tabii ki böyle iyi bir filmi senarist John Gatins'e, yönetmen Robert Zemeckis'e ve başrol oyuncusu Denzel Washington'a borçluyuz. 10 yıldır hareket yakalama teknolojisinin kullanıldığı filmleri yöneten Zemeckis, nihayet canlı çekilen bir yapımla yeteneklerini gözler önüne seriyor. Uçak kazası sahneleri gerçek kazaları aratmıyor. Uçağın ters bir şekilde uçtuğu sahneler müthiş. (Filmin çekimlerinde dublörleri gerçekten baş aşağı tutmuşlar ancak güvenlik gereği en fazla 1 dakika ters durmalarına izin verilmiş. Ayrıca, uçağın ters olarak gittiği sahne başlı başına bir hayal ürünü değilmiş. Geçmişte yaşanmış bir olayda kuyruk kanadı kopan bir uçağın burnunu düzeltmek için bir süre ters uçması sağlanmış. Ve sonra tekrar eski konuma getirilen uçağın gövde üstü iniş yapması denenmiş.)

Haberin Devamı