Genç bir kıza âşık olan zombinin başından geçen olayları komedi ağırlıklı anlatan 'Sıcak kalpler' insanın içini ısıtan konusuyla izleyenleri etkiliyor

Warm Bodies- Sıcak Kalpler

Bir virüs tüm dünyayı insan etiyle beslenen zombilere dönüştürmüştür. Hayatta kalan insanlar ise her an zombi saldırılarına karşı büyük bir korku içindedir. Bu korkularını önlemek için içlerinden gönüllü olanlar, zombi bölgesine girerek onlar hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalışmaktadır. Ancak, bir gün gönüllüler zombilerin saldırısına uğrar. Kendine 'R'(Nizholas Hoult) diyen bir zombi, genç bir erkeğin beynini yediğinde onun hatıralarına sahip olur. Genç, yanlarındaki Julie(Teresa Palmer) adlı kıza âşıktır. Böylece zombi 'R' de kıza âşık olur. Onun hayatını kurtararak diğer zombilerden saklar. Julie ile zaman geçirmeye başladığında ise virüs yüzünden kaybettiği insani özelliklerini yavaş yavaş geri kazanır. İkili arasındaki ilişki zamanla diğer zombileri de etkiler.

Haberin Devamı

Aşk her şeye kadirdir

Son yıllarda izlediğim yapımlar arasında ilginç bir konuya sahip olan 'Sıcak Kalpler', sıkılmadan ve çok fazla iğrenmeden izlenebilecek bir zombi filmi. Bazı sahneler yine de mide bulandırıcı(beyin yeme) ama zombinin aşık olma fikri bile mükemmel. Tipik bir zombi filminde izleyiciler, beyazperde de gördükleri saçmalıklara gülerken, 'Sıcak Kalpler'de durum tam tersi. Çok ince bir mizah anlayışına sahip yapımda, hikâye çok akıllıca yazılmış. Aşkın her şeye kadir olabileceğine dikkat çeken filmde, oyuncu seçimleri de yerinde olmuş. John Malkovich, umursamaz ve dik kafalı baba rolünde iyi olsa da bu filmde neden yer aldığını anlamadım. (Belki zombili bir filmde oynamak istedi belki de hep zombi öldürmek istedi!) 35 milyon dolara mal olan 'Sıcak Kalpler' dünya çapında 105 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Yakın zamanda 'komedi-aşk-zombi' filmleriyle karşılaşırsanız hiç şaşırmayın.