ÖZELLİKLİ KAKTÜSLERİN 10 ÖZELLİĞİ

ÖZELLİKLİ KAKTÜSLERİN 10 ÖZELLİĞİ

1. Bakımı en kolay olan bu bitkilerin dikensiz olanlarına SUCCULENT denilir. Şu aralar popüler bitkilendirme olan TERARYUM a can verirler.

2. İster dikenli İster dikensiz olsun Tüm kaktüs cinsleri sıcağı sever ve bol ışıkla beslenir. Kışın eksi 15/20 dereceye kadar dayanabilirler.

3. Kaktüsler kumlu topraktan çok hoşlanır. Hızlı gelişmesini istiyorsanız toprağını sıcak tutun.

4. Kaktüsler az su isterler kışın 15-20 günde bir saksınızın boyutuna göre , yazın ise güneşli havalarda 10 günde bir su vermelisiniz.Mutlaka saksı tabağına biriken suyu boşaltmanız gerekir ve su toprağın her tarafına eşit şekilde sulanması gerekir.

Haberin Devamı

5. Kaktüslerinizin sağlıklı gelişmesi için gübrelemeyi ihmal etmemeniz gerekir ve mutlaka sıvı gübre vermelisiniz. Kaktüsler yavaş büyüdüğü için vitamin değerleri yüksek olmalı, hayvani gübre kullanılmamalı

6. Kaktüsler rüzgar alan yerlerde olmamalı. Çünkü bitki organları zarar görür ve mantari hastalıklar meydana gelir

7. Kaktüslerinizi15-20 günde bir kurumuş, zarar görmüş kısımlarını kesin ve fırça yardımı ile üstüne biriken toz ve kirleri temizleyin

8. Kaktüs bitkileri yavaş büyüdüğü için saksı değişimi devamlı yapılmasına gerek duyulmaz. Saksısı küçük gelen bitkinizi mevcut saksının 1 numaralı büyüğüne değiştirin.

9. Kaktüsler yavaş büyüdüğü ve fazla bakım gerektirmediği için diğer bitkilerden gelen hastalıkları çabuk kapar. Bu nedenle ara ara bitkinizi ve toprağını kontrol edin. Gerekirse ilaçlama yapın.

10. Kaktüsünüzü çoğaltmak isterseniz; kökten ayırma,yapraktan çoğaltma ve aşılama yöntemlerini deneyiniz.

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ////PEYZAJ MİMARI