Ruh Sağlığı Panik Atak Nasıl Olur? Panik Atak Krizi Anında Neler Yapılmalıdır?

Panik Atak Nasıl Olur? Panik Atak Krizi Anında Neler Yapılmalıdır?

05.06.2021 - 21:41 | Son Güncellenme:

İnsanlar ruhsal ve psikolojik olarak bazı sorunlar yaşayabiliyor. Kişiler herhangi bir kötü süreç geçirdiğinde yoğun stresle baş etmek zorunda kalabiliyor. Panik atak herkesin daha önce duymuş olduğu hastalıktır. Panik atağın nasıl oluştuğu ve panik atak krizinde nelerin yapılması gerektiği merak edilen bir konudur. Panik atakla ilgili sizlere fayda sağlayacak bilgiler derledik.

Panik Atak Nasıl Olur Panik Atak Krizi Anında Neler Yapılmalıdır

Panik atak, kişilerin ruhsal sıkıntılardan dolayı yaşadığı bir atak çeşididir. Panik atak, beyinin insanlara oynamış olduğu oyun tanımıyla da bilinir.

Haberin Devamı

 Panik Atak Nasıl Olur?

 Hastalıklar fiziksel ve psikolojik olmak üzere ikiye ayrılır. Özellikle psikolojik rahatsızlıklar kişilerin ruhsal olarak bir çöküntü yaşamasına neden olur. Panik ataklar, ruhsal sorunlar yaşayan kişilerde daha fazla görülür. İnsanlar kötü bir süreç geçirdiğinde veya yoğun üzüntü yaşadığında panik atakla karşı karşıya kalabilir. Panik atak genellikle durduk yere oluşan bir sağlık sorunu değildir. Panik atağın oluşmasına en etkili durum, kişilerin yoğun stres ve üzüntü yaşamasıdır.

 Panik atak yaşayan kişiler çok kötü bir süreç geçirebilir. Panik atağın belirli evreleri bulunur. Yaşanan panik atak anlarında kişiler öleceğini düşünebilir. Özellikle evde tek kalmaktan bile korkabilirler. Panik atak, kendisini kalp çarpıntısı veya nefes alamama gibi belirtilerle gösterebilir. Panik atak geçici bir durum olduğundan, kişilerin süreci sakin kalarak atlatması gerekir.

Haberin Devamı

 Panik Atak Krizi Anında Neler Yapılmalıdır?

 Panik atak yaşayan bireyler, panik atak halinden kolayca kurtulabilmenin yollarını arıyor. Panik anında kişiler herhangi bir cisme veya alana odaklanamıyor. Yaşanan atakla birlikte kişiler olumsuz düşünceler içine girebiliyor. Nefesinin kesileceğini veya öleceğini düşünerek atağın daha uzun ve etkili olmasına neden oluyor. Kişiler mutlaka yaşanan süreçlerde sakin kalması ve nefes egzersizi yapmalıdır. Nefes kontrolü normal seviyeye getirildiğinde, panik atak ortadan kalkacaktır.

Yazarlar