Yaşam Park gerginliğinden aşiret çatışmasına

Park gerginliğinden aşiret çatışmasına

02.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ceylanpınar’da araç park etme yüzünden Kejan aşireti ile Şeyhanlı aşireti birbirine girdi. 2 kişinin öldüğü kavgada, araçlar yakıldı. 500 kişi zanlıları almak için emniyete girmeye çalıştı

Park gerginliğinden aşiret çatışmasına

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki aile arasında çıkan park kavgası sonucu çıkan olaylarda iki kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Ölenlerin yakınları korucu olduğu öne sürülen zanlılara ait iki otomobili yakıp bir markete saldırdı.
Emniyet önünde toplanan yaklaşık 500 kişi de zanlıları linç etmek istedi. Polis olayları güçlükle önledi, askerler de önlem aldı.
İddiaya göre, dün sabah Cumhuriyet Caddesi’nde araç park etme yüzünden Kejan aşiretine mensup Tektaş ailesiyle Şeyhanlı aşiretinden Tanış ailesi arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olaya polis müdahale etti. Taraflar şikâyetçi olunca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu sırada tarafların emniyete gelen yakınları da birbirlerine girdi. 

Araç yaktılar
Polisin gözü önünde çıkan silahlı çatışmada Nezir Tektaş olay yerinde, akrabası Hamit Timur da kaldırıldığı hastanede öldü. Yaralanan Nasır Tektaş da (22) Şanlıurfa’ya sevk edildi.
Polisin güçlükle önlediği çatışmanın ardından korucu olduğu öne sürülen Hikmet Tanış ile üç akrabası gözaltına alındı. Yaklaşık 500 kişi de emniyete girmeye çalışarak, zanlıların kendilerine verilmesini istedi.
Polis güçlükle engel olabildi. Kalabalıktan bazı kişiler yoldan geçen araçlara saldırdı; zanlılara ait olduğu öne sürülen iki otomobili ters çevirip ateşe verdi.
Alevlerin sıçradığı iki katlı bir evde de yangın çıktı. Gruptan bazı kişiler, bir markete saldırdı. Uyarılar üzerine, Emniyet önünden ayrılan kalabalık ara sokaklarda toplandı. Yaralı Tektaş’ın yakınları da hastanede intikam yemini etti.

Yazarlar