Yaşam Polis Müdürü: Dink ihbarını kenara not ettim

Polis Müdürü: Dink ihbarını kenara not ettim

24.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink öldürüldüğünde İstihbarat Dairesi Başkanlığı C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer, “Hrant Dink öldürülecek” şeklindeki rapor üzerine, Koruma Dairesi Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne uyarı yazısı göndermek yerine rapora “derkenar” (not) düştüğünü söyledi.

Polis Müdürü: Dink  ihbarını kenara not ettim


Milliyet muhabiri Nedim Şener‘in “Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” adlı kitabında “yasaklanan bilgileri temin etmek ve açıklamak” ile “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” iddialarıyla yargılanmasına devam edildi.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında “müşteki” olarak yer alan İstihbarat Şubeden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmazer, 17 Şubat 2006’da Trabzon Emniyet Müdürü olan Ramazan Akyürek imzasını taşıyan ve “Yasin Hayal ne pahasına olursa olsun Dink’i öldürecek” şeklinde bilgiler içeren raporu, üstüne “İstanbul’un bilgisi var mı Trabzon’la görüşülsün” şeklinde derkenar düşüldüğünü ve olayın takip edildiğini söyledi.
Şener de, “İstanbul’a verilen bilginin içeriği eylem olarak belirtilirken Ankara C Şube’ye ‘Hrant Dink öldürülecek’ şeklinde çok açık bilgi veriliyor. Yılmazer Trabzon’dan gelen raporun üzerine derkenar düşeceğine, Koruma Daire Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne resmi yazı göndermesi gerekiyordu. Yılmazer’in düştüğü derkenar onun sorumluluğunu ortadan kaldırmaz” dedi.

Yazarlar