Editörün Seçtikleri Prens baba, ben Kapadokya'dayım

Prens baba, ben Kapadokya'dayım

25.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Prens baba, ben Kapadokya'dayım

Prens baba, ben Kapadokyadayım

       TURİSTİK gezi için Türkiye'ye gelen Japon Prensi Tomohito Mikasa'nın büyük kızı Prenses Akiko Mikasa Türkiye turunda. Anıtkabir, Kırşehir Kalehöyük, Kapadokya bölgesinden sonra geldiği Kayseri'de, dünyanın ilk ticaret merkezi Kaniş-Karum'a ve arkelojik kazılarda ortaya çıkartılan eserlere hayran kaldı. Prenses Akiko, müzede ençok kafatası, mumya, lahit ve kadın süs eşyaları ile ilgilenirken, sürekli elbise değiştirdi, iki saatte bir Japonya'yı cep telefonu ile arayıp yerini babası Prens Tomohito'ya bildirdi.
       Prenses Akiko, "Dedemden ve babamdan sonra Türkiye'yi bende gezdim. Türkiye'ye hayran kaldım. Türkiye çok güzel. Erciyes'e de yeniden geleceğim. İlk kez gördüğüm tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldım" dedi. Kayseri'den İstanbul'a geçen Akiko, Çanakkale'de Truva'yı ziyaret edecek, ardından da Ege ve Akdeniz'i gezdikten sonra ülkesine dönecek.
       Japon Prensi Mikasa'nın büyük kızı Prenses Aiko Mikasa, Türkiye turunda, doğa güzelliklerine hayran kaldı. Korumaları eşliğinde gezen Mikasa, hareketleri ve rahat kıyafetleriyle ilgi çekti. Prenses, meyve ağaçlarından kayısı ve elma toplayıp yedi.


Yazarlar