Yüz dolgusu ile ameliyatsız estetik

Dolgu maddeleri uygulamaları medikal estetikte en çok kullanılan yöntemdir. Yaş aldıkça, cildimizde kollajen, hyalüronik asit ve elastik dokularda azalmalar yaşanır. İşte, içerdiği hyaluronik asit sayesinde dolgu uygulaması cildi gençleştirir, tazeler ve cildin su tutma kapasitesini arttırır. Yüz dolgusu, özellikle ameliyattan korkan ama estetik yaptırmak isteyen hastalar için çok avantajlı bir seçenektir.

Dolgu tedavisi başarı oranı son derece yüksek ve emin ellerde gerçekleştirildiği sürece gayet güvenli bir uygulamadır. Dolgu tedavisi, önceden hazırlanmış olan dolgu maddesinin küçük iğneler yardımıyla cilt altına enjekte edilmesi şeklinde gerçekleşir. Oldukça basit ve acısız bir prosedürdür. İşlem öncesinde, hastanın uygulama sırasında herhangi bir ağrı sızı hissetmemesi için uygulama bölgesine lokal anestezik kremler sürülür.

Haberin Devamı

Vücudun çeşitli yerlerine uygulanabilen dolgu tedavisi en çok yüz bölgesinde tercih edilmektedir. Yüz dolgusu, yüzdeki kırışıklıklar, sivilce izleri ve lekelerin giderilmesinin yanı sıra, dudak, yanaklar ve elmacık kemiklerinin; kısacası yüz kontürünün dolgunlaştırılmasında oldukça başarılıdır. Dolgunun en çok uygulandığı alanlar elmacık kemikleri, iki kaş ortası, gülme çizgisi denen nazolabial bölge, dudak ve göz çevresidir.

Hyalüronik Asit Faydaları

En yaygın olarak kullanılan dolgu maddesi Hyalüronik asittir. Daha önceden kullanılan bazı dolgu maddeler nadiren de olsa bazı hastalarda alerjik reaksiyona sebep olabilmekteydi. Hyalüronik asit ise cildin zaten ihtiyaç duyduğu bir madde olarak en popüler dolgu maddesi olarak hayatımıza girmiştir.

Peki, nedir bu Hyalüronik asit faydaları?

-Su tutma özelliği sayesinde cilde hacim verir,
-Cildin nemli kalmasını sağlar,
-Var olan akne ve sivilce izlerini giderir, yenilerinin oluşumunu önler,
-Tahrip olmuş dokuları onarır,
-Cilt elastikiyetini korur,
-Ciltteki tahrişleri yok eder,
-Kollajen liflerini bakımını yapar.

Tüm bunlar sayesinde, parlak ve canlı bir cilt görünümü yaratan hyalüronik asit ciltte bir süreliğine gençleşme sağlamaktadır. 15 dakika süren tek bir seanstan sonra cildinizdeki değişim hemen fark edilecektir. Uygulama bölgesi anestezik bir krem ile uyuşturulduğu için çoğu hasta işlem sırasında veya sonrasında acı hissetmemektedir. Yine de herkesin acı eşiği farklı olduğundan, minimal bir acı hissetmeyi bekleyebilirsiniz. İşlemden sonraki 24 saatte yüzünüze makyaj yapmamalısınız.

Haberin Devamı

Son olarak şunu belirtmek gerekir ki yüz dolgusu kalıcı bir uygulama değildir. Hiçbir cerrahi ya da medikal yöntem yaşlanmayı durduramaz, yalnızca etkilerini azaltabilir. Cilt alt dokularına enjekte edilen hyalüronik asit ortalama 6-12 ay arasında cilt tarafından emilerek etkisini yitirmektedir. Dilerseniz, daha sonra dolgunuzu tazeletmeniz mümkündür.