Estetiğin Mevsimi Var mı?

Estetik operasyonlarla ilgili yaygın olarak görülen ön yargılardan birisi de bu uygulamaların belirli bir mevsimde yapılması gerektiği düşüncesidir.

Aslında her ameliyat kararında olduğu gibi estetik operasyonlarda da kişinin iyileşme dönemini en konforlu şekilde geçireceğine inandığı zamanda bu operasyonu planlaması yapması doğru yaklaşımdır.

Estetik operasyonlar ile ilgili beklentiler genellikle nelerdir diye baktığımız zaman, kişilerin vücutları ve görüntüleri ile barışma, özgüvenlerini tazeleme ve yeni bir görünüme sahip olma arzularını görebiliriz.

Haberin Devamı

Bu durum göz önüne alındığında, her ne kadar estetik operasyonların belirli bir mevsimi yoksa da, kıyafetlerin kamufle eden etkisinin hafiflediği, kusurlu görülen bölgelerin saklanmasının zorlaştığı yaz mevsimine hazır olmayı istemek estetik operasyon yaptırmayı planlayan kişilerin harekete geçmesine neden olabilmektedir.

Yaza Hazır Olma Arzusu

Pek çok insan hem estetik operasyonların yaz mevsiminde yapılmayacağını düşündüğü hem de yaz aylarına hazır olmak istediği için bu tür operasyonları kış aylarında yaptırmayı tercih eder. Oysa tatil planlamasını yaz aylarına yapmış birisi de rahatlıkla bu mevsimde estetik operasyon yaptırabilir.

Yaz aylarında estetik ameliyat yaptırmak ile diğer aylarda estetik ameliyat yaptırmak arasında dramatik bir fark bulunmaz. Liposuction, göğüs büyütme gibi korse ve sütyen giymenin zorunluğu olduğu operasyonlardan sonra yaz aylarında korse giymek kişi için sorun değilse rahatlıkla bu aylar tercih edilebiliyor.

Güneşe çıkmanın ve gözlük kullanmanın pek tavsiye edilmediği burun estetiğinde de kişi eğer gerekli bakımı yapabileceğini ve kurallara harfiyen uymakta zorluk yaşamayacağını düşünüyorsa yaz aylarının herhangi bir olumsuz etkisinden söz etmek mümkün değil.

Yani genel bir prensip olarak, eğer kişi yaz mevsiminde de operasyon sonrası uyması gereken kuralları ve talimatları yerine getirebileceğine inanıyorsa herhangi bir çekince yaşamadan yazın da ameliyat yaptırabilir.

Yurt dışından pek çok insan sağlık turizmi için ülkemize gelmekte ve estetik ameliyat planlamasını tatil planıyla birlikte yapmak için yaz aylarını tercih etmektedir. Bu noktada kişinin beklentisi, sağlık açısından bilinçli bir yaklaşımının olması ve kendi yaşamı açısından sağlayacağı konfor alanı estetik operasyonda zaman tercihini belirleyen faktörleri olmalı.

Haberin Devamı

Kombine Ameliyatlar İçin Doğru Mevsim Hangisi?

Kombine ameliyatlar birkaç farklı bölgede aynı anda gerçekleştirilen estetik operasyonların genel adıdır. Bu operasyonlar da rahatlıkla yaz aylarında yapılabilir ancak iyileşme sürecinin daha konforlu olması açısından bu operasyonların yaz aylarında yapılmaması tavsiye edilebilir.

Birden fazla korse takmak, yüzün ve açıkta kalabilecek birden fazla ameliyatlı bölgeyi güneşten korumak kişi için zor olabileceğinden bu tür bir operasyonun yaz ayları dışında yapılması daha uygun olacaktır.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Instagram: @drsukruyazar

Facebook: @drsukruyazar

YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar

Haberin Devamı