Astroloji öğrenirken

Astroloji öğrenirken amacımız acele ile astrolog olmanın hatasına düşmek değil, bir astrolog bilinci geliştirmektir.

Bu yazıda sizlere astroloji eğitimi ile ilgili uzun yıllara yayılan tecrübelerimden bahsedeceğim. Günümüzde her şeyin hızlandığı bir dünyada yaşıyoruz. Bilgiye ulaşmak çok hızlandı, artık internet ve değişik aplikasyonlar sayesinde, eskiden çok daha uzun zaman ve emek gerektiren konularda anında bilgi sahibi olabiliyor ancak konsantre olmakta zorlanıyoruz. Oradan oraya atlayan, zıplayan zihnimiz doymak bilmeyen bir merakla bir sürü şeyi bir arada tutmaya çalışıyor. Ben 1983 yılında astroloji öğrenmeye başladığımda henüz kişisel bilgisayarlar yoktu, efemeris ve evler tablosunu ülkemizde bulmak da kolay değildi.  Astrolojik bir harita çıkartmak adeta bir ritüel gibi, zihni konsantre eden,  daha çok düşünmeye yardımcı olan bir uğraştı. Ancak öğrenmek ve derinleşmek için daha fazla düşünmeye, organize olmaya ve düşüncelerimizi sentezlemeye ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Astroloji öğrenmenin başlangıç aşamasında, tıpkı yeni bir dil öğrenir gibi, bu dili oluşturan kelimeleri, grameri ve farklı yaklaşımları bilmek, çok fazla sayıda örnek üzerinde görmek ve aynı zamanda belirli felsefeleri, kavramları anlamak gerekiyor. Bir harita yorumlamak sadece gezegenlerin hangi burçta ya da evlerde olduğunu bilmekten çok, kişinin hayatını nasıl ele alabileceğimizle ilişkili. Bu bakış açısı içinde, sadece insan merkezli olmak ta yeterli olmuyor, aynı zamanda kısmet, irade, kişinin çevresi ile nasıl bir ilişki içinde olduğunu fark etmek de gerekiyor. Çoğu zaman kitaplarda, filan gezegen filan burçta, ya da evde şuna işaret eder bilgisinden çok, kişiyi anlamak ve aynı zamanda bu bilgileri uygun bir şekilde dile getirmek, başka bir deyişle iletişim kurmak ta gerekiyor. Dolayısı ile astroloji bilgimizi belirli felsefelerle, bakış açıları ile zenginleştirerek anlatmaya çalışmak için, ancak uzun zamanda kendimizi geliştirebileceğimiz bir zamana, yıllara ihtiyacımız olacaktır. Tıpkı bir yemeğin pişmesi için belirli bir süreye ihtiyacımız olduğu gibi, astrolojinin farklı yönlerini öğrenmek ve uygulayacak aşamaya gelmek büyük bir emek, zaman ve donanım gerektirir.

Haberin Devamı

Astroloji insan bilincinin kozmik aynada yansımasıdır. Astroloji öğrenmeyi aceleye getiremeyiz. Başta kendimizi anlamak, kendimize dışarıdan bakabilmek, hayatın değişik şekillerde karşımıza getirdiği deneyimleri, olayları yaşayarak sindirmek önemlidir. Astroloji öğrenirken amacımız acele ile astrolog olmanın hatasına düşmek değil, bir astrolog bilinci geliştirmektir. Bu süreci bir yolculuk gibi görmeye başladığınızda çok daha keyif aldığınızı görebilirsiniz. Zira çoğu zaman yeterli eğitim olmadan ancak kendini göstermek ya da dikkat çekmek, çıkar elde etmek adına yapılan çalışmalar bize mutluluk ve tatmin getirmezler. Bu nedenle, astroloji öğrenenlerin sadece astroloji değil, felsefe, psikoloji hatta tarih okumaları kendilerini çok daha farklı bir yere götürecek ve astrolojinin büyüsünü kavramaya yardımcı olacaktır. Her daim bir astroloji öğrencisi olarak, ben de kendi öğrencilerime astroloji eğitimleri süresince daha etraflı düşünmeyi, ezberci kalıplardan çıkmayı ve özellikle de aceleci olmamalarını salık veriyorum

Haberin Devamı