Tutkulu Mars neler anlatıyor ?

Bugünlerde Mars bizi her zamankinden daha çok israfa yöneltiyor

Bu dönemde Mars 12 Mayıs’a kadar Boğa burcunda kalacak. Merkür 15 Nisan’da bu burca ilerliyor, 1 Mayıs’a kadar burada olacak. 20 Nisan’da Güneş de Boğa burcuna ilerleyecek. Önümüzdeki bir ay boyunca toprak, ekonomik değerler, istikrar ve güven konularının fazlasıyla vurgulandığı bir dönemdeyiz. Savaş gezegeni Mars, geçtiği burçla ilgili konularda çatışmalara, huzursuzluklara ve tartışmalara yol açar. Dolayısıyla, bu dönemde kişisel planda harcamalar, masraflar ve maddi alandaki çabalarla karşılaşacağımız anlaşılıyor. Böyle zamanlarda bizi öfkelendiren konuların özellikle maddi alanda, parasal konularda, paylaşım yüzünden ortaya çıkabileceğini unutmamalıyız. Para konusu üzerinden iddialaşmalar, hakkımızın yenme durumu ya da elimizdekileri har vurup harman savuracak fazla iddialı, fazla riskli durumlar içinde olmak söz konusu olabilir. Mars Boğa burcunda aşk ve tutku içeren olaylar içerisinde de fazla bencil ya da dengesiz olabilir. Kısaca bu dönemde değerli gördüğümüz konular üzerinde daha iddialı ve huzursuz olabiliriz.

Haberin Devamı

Ülkemiz çerçevesinde de bu transitin özellikle ekonomik alandaki beklentiler, toprak, güvenlik ve huzur konusunda kayda değer geçeceğini söyleyebiliriz. Savaş gezegeni bu dönemde ülkemizin Güneş’i karşısından geçişini sürdürüyor, geçtiğimiz 7 Nisan’da bu gerçekleşmekle birlikte, etkisi devam etmekte. Bugünlerde ise ilerletilmiş Güneş’e kare açı yapmakta. 25 – 28 Nisan günleri ile 4 Mayıs civarında da karmaşa ve çatışma içeren vurgular var. Kuşkusuz bu dönemde istikrar ve huzur beklentilerinin (11. Ev Boğa) zorlandığını görüyoruz.

Riskli parasal konulara dikkat

18 Nisan’da Mars ve Jüpiter arasında oluşan kare açısı yüksek enerji, heves, kabına sığamama yanında elimizdekileri aşırı şekilde riske edebileceğimiz koşullara işaret ediyor. Bugünlerde yatırımlarda, spekülatif konularda çok daha öngörülü ve dikkatli davranmalıyız. Çok kazanma isteği, çok zarar etmemize de neden olabilir. Bugünlerde aşırı iddialı olabilir, kişilik çatışmalarına girebiliriz. Benzer şekilde 23 Nisan civarında yanyana gelen Merkür ve Mars ekonomik konularda görüşmelere, anlaşmalara acelecilik ve tartışma riski getirmekte. Düşüncelerimizde, bakış açımızda dengesizlikler olabileceği gibi, tahribatlar, maddi zararlar, yağma ya da hırsızlık gibi koşullar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

6-8 Mayıs tarihleri arasında Mars, tehlikeli ve vahşi özellikler gösteren Algol adlı sabit yıldızla birleşiyor olacak. Bu yıldızın ekliptikteki izdüşümü 26 derece Boğa burcundadır ve bizi tüketebilecek tutku ve hırsı açıklar. Kişi bu etki altında tutkusunu yapıcı yönde kullanamazsa intikam duygusuna sürüklenebilir. Dolayısıyla 6-8 Mayıs günleri civarında giriştiğimiz tartışmalar, bizi öfkelendirebilecek koşullar karşısında çok daha bilinçli ve kontrollü kalmaya gayret etmeliyiz. Nitekim 4 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay abartılara, kişisel konularda aşırı önemsediğimiz, gurur meselesi yapabileceğimiz streslere işaret etmekte.

Kısaca bu dönemde, enerjimizi, istek ve arzularımızı yükselten pek çok koşul söz konusu. Aşkta, tutkuların öne çıktığı tüm konularda daha istekli olabilir ve çoğu zamanda kıskançlığa eğilim gösterebiliriz. Birikimlerimizi değerlendirirken, toprak ve parasal açıdan değerli girişimlerde riskli koşulların, aşırı heyecanın getirebileceği tehlikeleri küçümsememeliyiz.

Haberin Devamı