Yaşam Rukiye İsminin Anlamı Nedir? Rukiye Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Rukiye İsminin Anlamı Nedir? Rukiye Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Her isim insanın geleceği üzerine farklı etkiler yaratmaktadır. Aileler çocuklarına isim verirken, bu ismin anlamını, Kuran'da geçip geçmediğini ve hatta geçmişte ki yansımasını dahi araştırmaktadır. Bunların sebebi artık kesin surette verilen ismin insan karakteri üzerinde etkili olduğunun bilinmesidir. Rukiye ismi de Türkiye'de tercih edilen kız ismidir. Rukiye ismi ne demek? Rukiye ismi Kuran'da geçiyor mu? Bu cevapları ayrıntılarıyla derledik.

Rukiye İsminin Anlamı Nedir Rukiye Ne Demek, Hangi Anlama Gelir

Rukiye ismi Türkiye'de kızlara verilen isimler arasında sıklıkla tercih edilen bir isimdir.

Haberin Devamı

Rukiye Ne Demek?

Rukiye ismi Türkiye'de kızlara verile bir isimdir. Rukiye ismi Türkiye'de en çok tercih edilenler arasındadır. Bu oran ülkemizde her 850 kişiden bir kişiye bu ismin verildiği şeklinde olmaktadır. Orana baktığımızda gerçekten de çok sık tercih edilmekte olan bir isim olduğu anlaşılmaktadır. Tam sayı olarak ifade edersek Türkiye'de 100.000 kişi tarafından kullanılmaktadır.

Kız isimleri arasında kullanılan 63. isimdir. Rukiye ismi 6 harften oluşmaktadır. Rukiye isminin 4 farklı manası bulunur. Birinci anlamı efsundur. İkini anlamı sihir, büyü manasına gelir. 3. anlamı ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) kızlarından biridir. Son olarak da büyüleyici, sihir etkisi olan manasına gelir. Arapça kökenli bir isimdir. Arapçadan dilimize geçmiştir.

Haberin Devamı

Rukiye İsmi Kuran'da Geçiyor mu?

Rukiye ismi İslam alemi için önemi bulunan bir isimdir. Müslümanlar tarafından değer görmektedir. Bunun nedeni Peygamber Efendimiz Mustafa (sav) ' in kızlarından birinin bu ismi taşımasıdır. Bu isim Kuran'da geçmemektedir. Kuran'da geçmemesine rağmen Peygamber Efendimizin bu ismi kızına vermesi çoğunluğu Müslümanlardan oluşan ülkemizde sık bir şekilde tercih edilmesine neden olmaktadır. Kelime manası olarak da büyüleyici, efsun sihir manasına gelir. Ancak ismin günümüzde en çok öne çıkmasının nedeni Peygamber Efendimiz' in kızının ismi olmasıdır.

Yazarlar