Yaşam Sarayda müzik şöleni

Sarayda müzik şöleni

19.08.2009 - 00:43 | Son Güncellenme:

Topkapı Sarayı’nda Saint Saens’in ‘Bacchenale’ adlı parçasıyla başlayan klasik müzik konseri, keman sanatçısı Ayla?Erduran’ın da katılmasıyla şölene dönüştü. Merakla beklenen konsere ilgi büyüktü

Sarayda müzik şöleni

Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası ile keman sanatçısı Ayla Erduran’ın günlerdir merakla beklenen konseri olaysız geçti. Konserin tek talihsiz olayı Ayla Erduran’ın tansiyonu düştüğü için konseri tamamlayamaması oldu.
Bir süre önce piyanist İdil Biret’in Topkapı Sarayı’nın avlusunda verdiği konser Vakit gazetesinin yayınları sonucunda Alperen Ocakları tarafından protesto edilmiş, göstericiler kutsal emanetlerin sergilendiği Topkapı Sarayı’nda konser vesilesi ile alkol ikramı yapılmasını konserin afişlerini yakarak protesto etmişlerdi.
Güvenlik tedbirlerinin sıkı tutulduğu konsere dinleyiciler de yoğun ilgi gösterdi. Şef Cem Mansur yönetiminde Saint Saens’in “Bacchanale” adlı parçasıyla açılan konserde ikinci parçadan sonra ünlü kemancı Ayla Erduran sahneye çıktı.
Albeniz’in “Tango”sundan sonra icra edilen P. De Sarasete’nin “Endülüs Romansı” sırasında tansiyonunun düşmesi nedeniyle sendeleyen Erduran hemen toparlanarak seyircilerin alkışları arasında şarkıyı tamamladı.
Israrla konsere devam etmek isteyen Erduran’ın bir sonraki parça J. Massenet’in “Meditasyon”u sırasında tekrardan tansiyonunun düşmesi sonucunda konsere ara verildi, ünlü kemancı alkışlar arasında ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Verilen zorunlu aranın ardından konser Ravel’in “Alborada del Gracioso” ile Çaykovski’nin “Francesca da Rimini” eserlerinin çalınmasıyla son buldu. Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırılan Erduran’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Talihsiz an...
J.?Massenet’in ‘Meditasyon’ parçası sırasında rahatsızlanan keman sanatçısı Ayla Erduran konsere devam edemedi.

Yazarlar