Editörün Seçtikleri Seçmen ne istiyor?

Seçmen ne istiyor?

19.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seçmen ne istiyor?

Seçmen ne istiyor


Hükümetten... Daha iyi bir yaşam

Efe Erdem - Ahmet Dumanlı


Yeni hükümeti ve yeni parlamentoyu belirleyecek olacak olan 18 Nisan seçimlerinde, vatandaşlar yeni kurulacak hükümetten daha iyi yaşam şartları oluşturmasını beklediklerini bildirdi.
Özellikle hayat pahalılığından şikayetçi olan vatandaşlar, Türkiye'nin iç ve dış politikada önemli sorunları bulunduğunu, seçimlerden bir partinin tek başına iktidar çıkamayacağını, kurulacak olan koalisyon hükümetlerinin de sorunlara çözüm olamayacağını savundu. İşsizler yeni istihdam alanları yaratılmasını; memur ve ücretliler daha iyi yaşam şartları isterken, işadamı ve esnaflarsa piyasadaki durgunluktan şikayetçi oldu. Gençlerinse, ağırlıklı olarak daha fazla özgürlük ve insana haklarına saygı istemesi dikkat çekti. Vatandaşların ortak korkusuysa, seçimlerden sonra "ertelenen" zamların ardı ardına gelmesi.
Genel seçimlerle ilgili fikirlerini sorduğumuz vatandaşlar, görüşlerini şöyle dile getirdi:
* Necmiye Küçük (Ev hanımı): Oyumu kullandım. Ama, hatırları kalmasın diye pusuladaki tüm partilere mührü bastım. Böyle günlerde bizi hatırlıyorlar. Masa için kavga edeceklerine, sorunlara çare bulsunlar. Ben bir memur eşiyim. İnsanlar hangi şartlarda yaşıyorlar, ilgilenmiyorlar. Hiç kimseye güvenimiz yok.
* Arzu Tuna (Ev hanımı): Oy kullanmadım. Seçimlerin Türkiye açısından iyi olmasını, yaşanan krizin atlatılmasını bekliyorum.
* Alev Erdoğan (Ev hanımı): Oyumu kullandım ama, seçimlerin Türkiye'yi düze çıkaracağını beklemiyorum. Seçimlere bu kadar masraf yapıldı. Seçimlerden sonra bunun acısını zam olarak bizden çıkaracaklar.
* İsmail Aktan (Esnaf): Oyumu henüz kullanmadım. Seçimlerin bir şey değiştireceğini sanmıyorum. Çorba, yemek aynı. Değişen bir şey yok.
* İsmail Öztan (Serbest meslek): Üç dört aydır piyasada durgunluk vardı. Seçimlerden sonra, piyasaya canlılık gelmesini bekliyorum. Tek başına bir hükümet çıksa belki bir şeyler yapar. Ama yine koalisyonlar olacak gibi.
* Ayşe Yılmaz (Göçmen): 1990'da Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettik. Bu seçimlerde oy kullandım. Yönetime gelecek kişilerden, insana saygı, daha fazla özgürlük bekliyoruz. İnşallah her şey daha güzel olacak.
* Reşit Çiçek (İşsiz): Yeni kurulacak hükümetin enflasyonu düşürmesini, işsizliğe çare bulmasını, yeni iş imkanları yaratmasını bekliyoruz.
* Mehmet Güneş (Memur): Oy kullandım. Yeni hükümetin enflasyon sorunu çözmesini, daha iyi yaşam şartları yaratmasını bekliyorum. Herkes için hayırlı olsun.


Yazarlar