Estetik Selülit bakımı ile incelin!

Selülit bakımı ile incelin!

11.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu, Cilt Bakımı ve Güzellik Programında uygulanan selüloit bakımı çerçevesinde sorunlu bölgeyi 12 seansta 4 santimetre incelttiğini bildirdi.

Selülit bakımı ile incelin

Programı uygulayan bölümün sorumlu öğretim görevlisi Nursel Altunkaynak, yaptığı yazılı açıklamada, kadınların büyük bölümünün sıkıntısı olan selüloidin kan dolaşımı bozukluğuna yol açtığını, bacaklarda ağrı ve halsizliğe neden olduğunu belirterek, doku bozulması sonucu kaslarda gevşeme olduğunu, bunun da görüntüyü bozduğunu ifade etti.

Okulda uyguladıkları programla gevşemiş dokunun sıkılaştırıldığını ve selüloidin büyük ölçüde ortadan kaldırıldığını bildiren Altunkaynak, "Haftada 2 ya da 3 kez uygulanacak ve toplam 12 seans süren bakım sonrası selüloitli bölgede 4 santim incelme sağlanıyor. Kalın tabaka inceliyor, dokularda sıklaşma görülüyor" görüşünü bildirdi.

Bakım sırasında, içinde iyotça zengin deniz otu, yağ parçalama
özelliğine sahip bitkiler, yosun, kakao, portakal özü, jojoba gibi
maddelerin yer aldığı serum ve kremlerin kullanıldığını bildiren
Altunkaynak, bakım işleminin ortalama 1 saat sürdüğünü, bakım uygulanan bölgenin 20 dakika kadar streç film içinde bekletildiğini kaydetti.

Altunkaya, selülitle savaşta beslenmeye özen gösterilmesi, bol su
içilmesi ve düzenli egzersiz yapılması gerektiğini bildirdi. İsteklilerin randevuyla katılabildiği programın seans bedeli üniversite mensuplarına 50, dışarıdan gelenlere 60 YTL olarak uygulanıyor.

Yazarlar