Editörün Seçtikleri Sevgiliye Kenya gülü

Sevgiliye Kenya gülü

15.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sevgiliye Kenya gülü

Sevgiliye Kenya gülü


"Sevgililer Günü"nde çiçek yine bir numaraydı: 1 milyon gül ithal edildi, satışlarda patlama yaşandı


       Sevgililer Günü'nün klasikleşen hediyelerinden biri haline gelen çiçek, bu yıl da bir numaradan düşmedi. Yılbaşından bu yana büyük yoğunluk yaşayan çiçekçiler, bugün için Kenya, İsrail, Hollanda ve İtalya'dan 1 milyon gül ithal etti. Adana, Antalya, İzmir ve Mersin'den getirtilen güllerle birlikte rakam 1 milyon 200 bine ulaştı. Her yıl olduğu gibi kırmızı gül, satışta birinci sırada yer aldı. Onu, saflığın ve temizliğin simgesi sarı gül ve orkide izledi.
       İnterflora Uluslararası Çiçekçilik Derneği Başkanı Cafer Akıcı, bugünün iş gününe denk gelmesi nedeniyle satışlarda patlama yaşandığını söyledi. Akıcı, "Siparişlerin çoğuna yetişemedik. Ben sadece kendi dükkanımda 500 tane gül dağıttım. Dernek olarak yurtdışına sipariş gönderip, sipariş alıyoruz" dedi.
       Özellikle Almanya, Amerika, Fransa, İtalya'dan Türkiye'ye sipariş geldiğini belirten Akıcı, Türkiye'den de özellikle Almanya ve Amerika'ya çiçek siparişi verildiğini kaydetti.

Amerika'ya tek gül 20 milyon

       Sevgililer Günü'nde birçok insan sevgisini çiçekle ifade etmek isteyince çiçekçilerin bazılarında stoklar tükendi. Amerika'ya tek bir gül yollamanın fiyatının 20 milyon liradan başladığı, yurtiçinde tek gül gönderme ücretinin ise 5 - 10 milyon lira arasında değiştiği belirtildi. En çok gönderilen çiçekler arasında yeralan orkidenin fiyatı ise 20 - 30 milyon arasında değişti.

Ünlü aşıkların 14 Şubat gecesi

Yaşar Çakmak
       Sevgililer Günü, ünlüler dünyasında da heyecan yarattı. Müzik, televizyon ve sosyetenin ünlü isimlerinin çoğu, 14 Şubat'ı romantik bir yemekle ve ardından gidilen eğlence mekanlarında geçirdi. İşte ünlülerin Sevgililer gecesi:

       Sezen Aksu - Önder Fırat: 14 Şubat'ı fırsat bilen Aksu ve Fırat, önceki sabah Atatürk Havaalanı Dış Hatlar'dan sır gibi sakladıkları bir ülkeye uçtu.
       Umut Sezgin - İzel: Ünlü popçu ile sevgilisi Umut Sezgin, sakin bir akşam yemeği yedi. Mum ışığındaki bu romantik gecede Umut, İzel'e küpe hediye etti.
       Tuğba Özay - Alp Ergün: Özay'ın hazırladığı romantik akşam yemeğinin ardından Power FM'in Buddha Bar'daki partisine katıldılar. Ergün'ün hediyesi bir saatti.
       Hazım Körmükçü - İpek Tuzcuoğlu: Dostlarıyla güzel bir mekanda akşam yemeği yediler. Körmükçü, eşine birlikte çektirdikleri bir resmi hediye etti.
       Şebnem Arda - Kaan Yakuphan: Şebnem Arda'nın eşine aldığı Sevgililer Günü hediyesi, bir dizüstü bilgisayardı.
       Doğa Aziz - Mehmet Ali Bora: Romantik bir akşam yemeğinden sonra Power FM'in Buddha Bar'da düzenlediği partiye katıldılar.
       Eda - Metin Özülkü: 12 yıldır mutlu bir evlilik sürdüren çift, Ataköy Anchor Bar'da birbirlerine ve dinleyenlerine aşk şarkıları söyledi.
       Mehmet Aslantuğ - Arzum Onan: "Bütün yıla yayılan bir duygunun tek bir güne sıkışmasını istemiyorum" diyen Aslantuğ, Onan'la romantik bir akşam yemeği yedi.
       Güven - Dürnev Kıraç: Yakın arkadaşlarıyla toplanıp, özel bir yerde yemek yediler. Güven Kıraç eşine çok istediği tüylerle süslenmiş özel bir örtü aldı.
       Berna Laçin - Tolga Eşiz: Gece Ömer Kavur'un sinema dersine katılan Berna Laçin, dersten sonra eşiyle bir akşam yemeği yedi, bir de parfüm hediye etti.
       Hamdi Alkan - Canan Hoşgör: Çift, bu özel günü Berlin'de kutladı. Alkan, eşine, kızları Zeynep'in resminin bulunduğu bir tişört ve aşk şarkılarından oluşan bir CD hediye eti. Canan hanım ise Alkan'a sevgisini bir dolmakalem ile gösterdi.
       Aşkın Nur Yengi- Mete Topçuoğlu: Aşkın Nur Yengi, Almanya'da turnedeydi. Birbirlerinden binlerce kilometre uzaktaki çift, geceleyin saatlerce telefonda konuşarak Sevgililer Günü'nü sadece sesleriyle de olsa birlikte kutladılar.

İşte, bin yılın aşk satırları

Birsen Altuntaş

       Güle Güle, filminde Metin Akpınar'ın Küba'daki sevgilisi Rosa'ya yazdığı mektuptan yola çıkılarak düzenlenen "Binyılın Aşığı Yarışması" sonuçlandı. Birinciliği Seyit Özer, ikinciliği Bursalı Hüseyin Güleç, üçüncülüğü ise Filiz Aslan kazandı. En güzel aşk mektubunu yazan Öner, sevgilisiyle Küba'da bir hafta tatil yapacak, dünyaca ünlü Küba purolarını yapan Partagas Sigara Fabrikası'nı ziyaret edecek, Kübalı sinema sanatçıları ve sporcuları ile akşam yemeği yiyecek.

Sabancı'dan buket

       Jüri başkanlığını Sakıp Sabancı'nın, jüri üyeliklerini ise Zeki Alasya, Ayşegül Aldinç, Yılmaz Erdoğan, Meltem Cumbul'un yaptığı yarışmasının basın toplantısında, Cumbul birinci gelen mektubu basına okudu. Mektubun sözlerinden çok etkilendiğini söyleyen Sabancı, Sevgililer Günü nedeniyle eşine kırmızı güllerden oluşan bir buket gül hediye edeceğini belirtti.

Aşıkların en yücesine, ateş tenlisine

       Nedenini bilmediğim bir arzuyla bugün her günkünden daha çok istedim yanımda olmanı. Kolay değil. sensiz olmak, içinin yarısını boş tutmak, kolay değil her sabah bir martı sesiyle irkilmesi bu yoksul bedenimin. Ancak bu ayrılığın bir süreliğine oluşu, teselli dolduruyor yüreğime. Her ne kadar bu süresinin uzunluğunu bilmesek de sonunun olduğunu bilmek umutlandırıcı. Zaten her şey umut edebilmekle başlamadı mı?
       Seni düşünüp de kendimi kaybettiğim vakitlerin anısına yazdım bu mektubu sana. Bazen otobüste iki sevgilinin başlarını yaslayıp uyurkenki rahatlığında, bazen sokakta babasının elinden tutan bir çocuğun gözlerindeki güvende bulurum seni. Düşündükçe Nazım olasım gelir ve hep hasretini bir uçtan bir uca yakasım gelir.
       Bir kuş hafifliğinde sana akar yüreğim, yokluğunla yok olmaktan korkarak. Yaşadığı acıları anlatırsa sana gözyaşlarınla yıka yaralarımı ya da hiç bekletmeden uçurduğumuz çocuksu uçurtma. Bizi bekliyor Hacıkumru, saatçi yokuşu ve senibekliyor gölet olmuş bir nisan yağmurunun çocuğu.
       Hadi gel artık. Dayanamıyorum hasretine.

Yazarlar