Sağlık Sinüzite ne iyi gelir? Sinüzit ağrısı doğal yollarla nasıl geçirilir?

Sinüzite ne iyi gelir? Sinüzit ağrısı doğal yollarla nasıl geçirilir?

03.12.2021 - 15:40 | Son Güncellenme:

Sinüs boşluklarının iltihaplanması olarak tanımlanan sinüzitin belirtileri arasında en çok baş ağrıları ve geniz akıntıları yer alır. Daha çok kış aylarında kendini gösteren sinüzitin birçok çeşidi bulunmaktadır. Kısa süreli sinüzit hastalığında basit önlemler alınabilir ancak uzun süreli akut sinüzit hastalığında en yakın sağlık kuruluşuna başvurularak tedavi olunmalıdır. Sinüzit ağrıları evde bitkisel ve doğal yollarla hafifletilebilir. Sinüzite ne iyi gelir? gelir diyorsanız “Sinüzit ağrısı doğal yollarla nasıl geçirilir?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz

Sinüzite ne iyi gelir Sinüzit ağrısı doğal yollarla nasıl geçirilir

İnsanın yaşam kalitesini oldukça düşüren sinüzit tedavi edilmediği taktirde daha da çekilmez bir hal alıyor. Pek çok farklı çeşidi bulunan sinüzitin en belirgin belirtileri arasında baş ağrıları ve geniz akıntıları yer alır. Sinüzit ağrıları evde doğal yöntemlerle hafifletilebilir ve önlenebilir. Sinüzite iyi gelen şeylerin arasından hiç şüphesiz tuzlu-karbonatlı su gelir.

Haberin Devamı

Tıbbi tedavi çoğu durumda sinüzitin semptomlarını hafifletebilir ve komplikasyon riski konusunda tetikte kalırken kendiliğinden iyileşmesini bekler. Sinüzitin lokal tedavisinin amacı, sinüs salgılarının burun yoluyla boşaltılmasını teşvik etmektir.

Sinüzit Nasıl Geçer?

Çoğu zaman, sinüzit tedavisi, kendiliğinden iyileşmeyi beklerken yalnızca semptomları hafifletmeyi amaçlamaktadır. Aslında vakaların% 75'inde sinüzit 1 aydan daha kısa sürede tedavi edilmeden iyileşir.

Sinüslerin iltihaplanması, sinüzit bir virüs veya alerji, hava kirliliği veya sadece sigaradan kaynaklanabilir. Bazen diş apsesi sonucu da ortaya çıkabilir. Sinüzit neyse ki iyi huyludur ve antibiyotik almaya gelmeden önce önlenebilir ve doğal ilaçlarla tedavi edilebilir.

Haberin Devamı

Her yıl milyonlarca insan antibiyotiklerin yardımıyla sinüziti tedavi ediyor. Sinüzit genellikle basit bir soğuk algınlığı, saman nezlesi ve diğer solunum yolu alerjilerinin bir komplikasyonudur. Aslında ayakta tedavi gören yetişkinler için antibiyotik reçetelerinin% 15 ila% 21'i sinüzit tedavisi içindir. Ancak bu kişilerin çoğunun ilaca ihtiyacı yoktur.

Sinüzite ne iyi gelir Sinüzit ağrısı doğal yollarla nasıl geçirilir

Sinüzite Ne İyi Gelir?

- Bol sıvı tüketerek mukus tabakasının incelmesini sağlayın.
- Bulunduğunuz ortam havasız ve nemsiz olmasın. Uygun şartlarda nemlendirin.
- Burun kanallarının açılması için duş alabilirsiniz.
- Soğuk su ile saçınızı yıkamayın.
- Rüzgarlı havalarda fazla dışarıda kalmayın. Kalmak zorundaysanız da korunun.
- Elektrikli ısıtıcı ya da petekli evlerde nem oranını korumanız gerekir.
- Toz ve duman bulunan ortamdan kaçının.
- Sigara kullanmayı bırakın.
- Yüz bölgenize bir bez yardımı ile sıcak kompres uygulaması yapabilirsiniz.

Sinüzit Baş Ağrısı Evde Nasıl Geçer?

Tıkanmış sinüsleri açmak ve ağrıyı gidermek için kendi kendine masaj tekniğini de uygulayabilirsiniz.

Bunu yapmak için, burun kanatlarının dibinde bulunan iki akupunktur noktasına işaret parmaklarınızla baskı uygulamanız gerekir. Gülümsediğinde biraz boşalan yer burası. Başlamak için bir ila iki dakika boyunca basıncı koruyabilir ve ardından kafatasının orta hattına, özellikle de saç ekiminin hemen arkasındaki noktaya masaj yaparak tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dinlenme, vücudunuzun virüsle savaşmak için enerjisini kanalize etmesi gereken ilk günlerde özellikle önemlidir. Burun akıntısını azaltmak için uzanırken başınızı kaldırın.

Sıcak içecekler burun salgılarınızı gevşetmenize ve mukusu gevşetmenize yardımcı olabilir. Banyodan, duştan veya yakın zamanda kaynamış suyla doldurulmuş tencereden gelen sıcak, nemli hava mukusu gevşetebilir ve boğazınızı rahatlatabilirsiniz. Böylece baş ağrınız hafifler.

Bir bardak ılık suda çözülmüş yarım çay kaşığı tuz kullanın. Burnunuzu yıkayın. Tuzlu su spreyleri veya nazal sulama kitleri kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Sinüzite İyi Gelen Evde Bitkisel Yöntemler

Sinüzite iyi gelen bitki çeşitleri vardır. Evde doğal yöntemlerle bu bitkisel tedavileri uygulayarak sinüzit ile ilgili şikâyetlerinizi azaltmanız mümkün. İşte öneriler:

- Acı kavun
- Biberli yemekler
- Sarımsak
- Soğan
- Tuzlu Su
- Zencefil
- Elma sirkesi
- Kekik yağı
- Bol su içmek
- Bitki çayları
- Limon
- Bal
- Zeytinyağı

Haberin Devamı

Sinüzit Çeşitleri Nelerdir?

İyileşme zamanlarına ve belirtilerine göre sinüzit çeşitleri toplamda üç farklı isimle adlandırılmaktadır.

1- Kronik sinüzit: Ameliyat gerektiren tek sinüzit çeşididir. Hastalığın belirtileri çeşitli zaman aralıklarıyla kaybolup geri döner. 8 - 12 hafta aralığında tekrarlama döngüsü mevcuttur. Cerrahi müdahale ile birlikte tıkanan sinüsler açılır ve hasta eski sağlığına tekrar kavuşur.

2- Akut sinüzit: Türkiye ve dünya genelinde sık görülen sinüzit çeşididir. 3 -4 haftaya kadar aralıksız sürebilir. Kadınlarda ve erkeklerde görülme oranı neredeyse aynıdır.

3- Subakut sinüzit: 10 haftaya kadar sürebilen sinüzit çeşididir. Baş ağrısı ve halsizlik gibi belirtileri son derece yaygındır.

Sinüzit Belirtileri Nelerdir?

Sinüzit, sinüslerin iltihaplanmasıdır. Kafatasının kemiklerinde bulunan bu hava dolu boşluklar burun ile iletişim halindedir. Sinüzit, çoğunlukla soğuk algınlığının bir komplikasyonudur. Akut sinüzit birkaç hafta sürer. Birkaç ay süren kronik sinüzitten bahsediyoruz.

Haberin Devamı

- Kuru öksürük
- Sarı veya yeşil renkli koyu kıvamda burun akıntıları
- Bazı kişilerde baş ağrıları
- Gözlerde ağırlık hissi
- Koku almakta zorlanma
- Mide bulantısı
- Geniz akıntısı
- İki haftadan fazla süren soğuk algınlığı
- Ateş
- Yüz ağrısı
- Ağız kokusu

Çoğu zaman viral bir enfeksiyondur. Burun tıkandığında sinüslerin ürettiği mukus buruna akamaz. Bunlar daha sonra mikroplar için gerçek bir yuva haline gelebilir. Diğer nedenler arasında bakteriyel enfeksiyon, alerji, burun polipleri, burun duvarında sapma, diş apsesi ve hava kirliliği sayılabilir. Çoğunlukla solunum yolu alerjisinden kaynaklanır. Kronik sinüzitli kişilerin yarısından fazlası gerçekten alerjiktir.

Yazarlar