Sağlık Sivilce lekesi nasıl geçer?

Sivilce lekesi nasıl geçer?

14.10.2015 - 11:56 | Son Güncellenme:

Sivilce lekelerinden kurtulmak için evde yapabileceğiniz maskeler

Sivilce lekesi nasıl geçer

İster pürüzsüz ister sorunlu bir cilt, ister erkek ister kadın, ister genç ister yaşlı, her türden insanın dert yandığı bir problemdir sivilce ve sivilce lekeleri. Ve bu sorunumuza çözüm bulmak için durmadan uğraşır dururuz. Ancak ne yazık ki uyguladığımız her yöntemden faydalı sonuçlar alamamaktayız. Bu durum da insanları en sonunda, pes dedirten bir umutsuzluk noktasına getiriyor.

Haberin Devamı

Peki, yok mu şöyle sivilce ya da sivilce lekeleri için etkili yöntemler?

Tabi ki var. Üstelik öyle zorlayıcı, bulunmaz maddeler ve yöntemler içeren teknikler de değil bunlar. Evinizde kolaylıkla bulabileceğiniz, en olmadı aktarlardan kolaylıkla alabileceğiniz, kalıcı, doğal ve hesaplı yöntemler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu Yöntemler Nelerdir?

1) Cilt Temizliği.
Öncelikle sivilce ve sivilce lekeleri için etkili yöntemlerin başında, her sabah ve akşam istisnasız olarak yapılması gereken cilt temizliği maddesi geliyor. Güzelce temizlemediğiniz, bakterilerden arındırıp rahatlamasını sağlamadığınız bir cilde hangi yöntemi uygularsanız uygulayın fayda etmeyecektir. O yüzden önce cilt temizliğine yoğunlaşın ve bu altın kuralı mutlaka, her sabah ve her akşam uygulayın.

Cilt Temizliğinin 10 Püf Noktası

Haberin Devamı

2)Doğru Beslenme.
Sivilce lekeleri için etkili yöntemlerden ikincisi, yediklerinize içtiklerinize dikkat etmek. Cilt tipinize göre yediklerinize içtiklerinize dikkat etmeniz de son derece önemli bir husus. Ayrıca düzenli uyku saatleri de cildin ve vücudun yenilenmesi için gerekli olan bir durumdur. Sağlıklı Cilt İçin Beslenme Tablosu.Yani birçok bedensel sorundan, hastalıklardan kurtulmak için uyku, beslenme gibi son derece önemli olan bu iki duruma dikkat edin.

3)Cilt Bakımı.
Sivilce ve sivilce lekeleri için etkili yöntemlerden üçüncüsü de cildinizin bakımını yapmak. Çeşitli doğal yöntemleri ve bitkisel uygulamaları kullanarak cildinize, layık olduğu bu bakımı sağlayarak, cilt sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz. Bu yöntemlerden birkaçını sizin için derledik. Evde cilt bakımı nasıl yapılır?

Sivilce Lekelerine Özel Maskeler

Karbonat Maskesi

Sivilce lekelerinden kurtulmak isteyenlerin başvurabileceği, evinde kolaylıkla uygulayabileceği birçok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, karbonat maskesidir. Karbonat maskesi yüzünüzde bir peeling etkisi uyandırarak cildinize bakım yapacaktır.

Bu maskenin yapımındaki malzemeler 1 tatlı kaşığı karbonat ve 2 – 3 tatlı kaşığı sudur. Bu malzemeleri bir kasenin içerisinde güzelce karıştırarak bir hamur kıvamı elde edin.

Daha sonra cildinize masaj yaparak sürün. Yaklaşık bir 10 – 15 dakika arası yüzünüzde beklettikten sonra ılık bir su ile yüzünüzü durulayın. Bu maskeyi haftada 1- 2 kez cildinize uygulayabilirsiniz. Düzenli kullandığınız takdirde de faydasını mutlaka göreceksiniz. Karbonat mucizesi başlıklı yazımız için tıklayınız.

Haberin Devamı

Sandal Ağacı Maskesi

İkinci bir tarifimizi ise şöyle; aktarlardan rahatlıkla temin edebileceğiz sandal ağacını macun haline getirerek cildinizi sivilce lekelerinden arındırabilirsiniz. Çünkü sandal ağacı, ciltteki tüm sorunları gidermek için birebirdir.

Tarifimiz için gerekli olan malzemeler; 1 yemek kaşığı sandal ağacı tozu, 2-3 damla gül suyu ve yine 2 – 3 damla süt. Tüm malzemeleri küçük bir kasede güzelce karıştırın.

Kıvamını aldığında, yüzünüze göz kenarlarından sakınarak macunu sürün. Yaklaşık bir yarım saat kadar cildinizde beklettikten sonra, durulayabilirsiniz. Bu tarifi her gece yatmadan önce uygulayabilirsiniz. Ayrıca, içerdiği antibakteriyel özelliği ve cildi rahatlatmasından dolayı sandal ağacını sadece bal ile de karıştırarak uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ceviz Yaprakları Maskesi

Son olarak da ceviz yaprakları ile cildinize bitkisel bir peeling uygulaması hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, daha evvelden topladığınız ceviz yapraklarını bir bardak su içerisinde kaynatarak demlenmesini sağlamak.

Demlendikten sonra bu suyu yüzünüzün göz kısımları hariç her yerine güzelce sürdürün. 20 dakika ya da yarım saat beklettikten sonra soğuk su ile cildinizi yıkayın. Bu işlemi haftada 3 – 4 sefer yapabilirsiniz. Ceviz yaprağı cilt sorunlarına yardımcı bir bitkidir.

Yazarlar