Yaşam Tam kusurlu doktora 417 lira ceza!

Tam kusurlu doktora 417 lira ceza!

26.04.2009 - 01:59 | Son Güncellenme:

Mersin’de, boyunu uzatmak isterken sakat kalan Meryem Akyol’un hakkında dava açtığı doktor Ömer Sayar, 417 TL para cezası aldı

Tam kusurlu doktora 417 lira ceza

Mersin’de, boyunu uzatmak isterken sakat kalan 41 yaşındaki Meryem Akyol’un dava açtığı ve Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası’nın da (YSŞ) 8’de 8 kusurlu bulduğu Dr. Ömer Sayar, 417 TL cezaya çarptırıldı.
İki çocuk annesi Akyol, 2001’de boyunu 10 cm. uzatmak için Sayar’a ait olan Tarsus ilçesindeki Ömer Sayar Hastanesi’nde ameliyat oldu. Ameliyatın ardından bir yıl aynı hastanede tedavi gören Akyol’un sağ bacağındaki yara iyileşmedi, sol bacağı da diz hizasından bükülme özelliğini kaybetti. Tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Akyol, kendini sakat bırakmakla suçladığı Sayar hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Önce hapis cezası verildi

Tarsus 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde “dikkatsizlik ve tedbirsizlikle yaralamaya sebebiyet vermek” suçundan açılan dava, karara bağlandı. Mahkemenin görüşünü aldığı YSŞ, doktoru 8’de 8 kusurlu buldu. Sayar, 3 ay hapis ve 141 TL para cezasına çarptırıldı. Duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak, cezası 2 ay 15 gün hapis ve 117 TL para cezasına indirildi. Hapis cezası, günlüğü 4 TL’den olmak üzere toplam 300 TL para cezasına çevrildi.

‘Hayatım karardı’

Sayar’ın toplam 417 TL para cezasına çarptırılmasına tepki gösteren Akyol, “Cezayı normal karşılamıyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Hayatım karardı. Ayakkabı giyemiyorum, istediğim kıyafeti giyemiyorum, istediğim gibi yürüyemiyorum. YSŞ, 8’de 8 kusurlu bulmasına rağmen mahkeme nasıl olur da böyle bir karar verir” diyerek itiraz etti.  Akyol’un Sayar hakkında açtığı 100 bin TL manevi, 1000 TL maddi tazminat ve 4 bin TL tedavi giderleri olmak üzere 105 bin TL’lik tazminat davası sürüyor.
Sayar ayrıca, “İngiltere’de yaşayan Zeynep ve Rahim Coşkun çiftinin omurgasındaki eğrilik nedeniyle yürüme engelli dünyaya gelen oğulları Cihan Coşkun’un 16 yaşındayken ölümüne neden olduğu” iddiasıyla, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Tarsus 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. 2005’te yapılan ameliyatlarda Coşkun’a yanlış kan verildiği ve ortaya çıkan komplikasyonların hastane koşullarında giderilememesi sonucu öldüğü öne sürülüyor.

Yazarlar