Yaşam ‘Telekulak lideri ben değilim'

‘Telekulak lideri ben değilim'

25.11.2010 - 00:26 | Son Güncellenme:

Yasadışı dinleme çetesinin lideri Mehmet Yanık, “Bana kumpas kuruldu” dedi

‘Telekulak lideri ben değilim

İşadamları Ahmet Kaşıbeyaz, Erol Güral, Rıza Güral, Adil Dilek ile yasadışı dinleme kayıtlarını elde ettiği öne sürülen çete lideri Mehmet Yanık’ın da aralarında bulunduğu 35 sanığın 1 ile 113 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanmalarına dün başlandı. Çetenin elebaşı olduğu iddia edilen Mehmet Yanık, hakkındaki iddiaları reddederek, “Bana kumpas kuruldu. Çete ile alakam yok” dedi.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 35 sanıktan 5’i tutuklu 17 kişi katıldı. 113 yıla kadar hapsi istenen Mehmet Yanık, suç örgütünün GSM hatlarına yönelik görüşme dökümlerinden elde ettiği bilgileri para karşılığında üçüncü şahıslara ulaştırdığı, özel hayatın gizliliğini ihlal suçu işlediği iddialarına yanıt verdi.
Sanıklardan işadamı Erol Güral’ın boşanmak istediği eşi Melike Tuba Şanlıoğlu’nun iletişim bilgilerinin kendisinden bir dostu aracılığıyla istendiğini anlatan Yanık, Tahir Kıran ve Ahmet Akyüz’ün iletişim bilgilerini de tespit ettiğini kabul etti. Ayrıca Yanık, işadamları Ahmet Kaşıbeyaz, Adil Dilek ve Ömer Yaprak’tan toplam 25 bin lira aldığını belirterek, “Bu parayı ev alması gereken bir arkadaşıma verdim” dedi. “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçlamasıyla hakkında 14 yıla kadar hapis cezası istenen Erol Güral da “Eşimin (Melike Tuba Şanlıoğlu) başkasıyla ilişkisi vardı. Sadakatsizliği belgelemem gerekiyordu. Hüseyin Çağlar bana yardımcı oldu” dedi.
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Ayhan Tiren, Ecevit Navruz ve Osman Özakşehir’in, mevcut delil durumu ve tutuklama tarihi dikkate alınarak tahliye edilmelerine karar verdi. Sanıklar Mehmet Yanık ve Zafer Çalışkan’ın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Yazarlar