Sağlık Testiste Kist Ve Kitle Neden Olur? Testiste Kist Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Testiste Kist Ve Kitle Neden Olur? Testiste Kist Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

08.09.2021 - 12:07 | Son Güncellenme:

Erkeklerde testis hastalıkları risk teşkil etmektedir. Özellikle testiste ortaya çıkan kistler mutlaka araştırılması gereken bir durumdur. Testiste kistler çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Testis kistleri teşhisi koyulan bir kişi ise internet üzerinden testis kistleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki testiste kist neden olur? Testis kistleri nelerdir? Testis kistleri belirtileri nelerdir? İşte testis kistleri ile ilgili tüm detaylar.

Testiste Kist Ve Kitle Neden Olur Testiste Kist Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Testiste kist mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Erkeklerde en sık karşılaşılan testis hastalıkları arasında testis kistleri gelmektedir. Testiste meydana gelen kistler çeşitli sorunları da beraberinde getirebilir.

Haberin Devamı

Testiste Kist ve Kitle Neden Olur?

Testiste kist testis hücrelerinde meydana gelir. Testiste kistin birçok sebebi vardır. Testiste yer alan bu kistler çoğu zaman zararsız olarak görülmektedir. 

1) Varikosel

Erkeklerde özellikle en sık rastlanılan hastalıklardan bir tanesidir. Variosel bir testis hastalığıdır. Testislerde yer alan bu hastalık sonucunda kistler de meydana gelmektedir. Bu hastalık kistlerin oluşumuna ve çoğalmasını da sağlar. Varikosel testisler de ağrıya neden olan bir hastalıktır.

2) Testis Torsiyonu

Testis torsiyonu testislerde ortaya çıkan bir hastalık olup acilen tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Testis torsiyonu tedavisi genellikle cerrahi yöntemler ile yapılır. Testis torsiyonu sonucunda ise testislerde ki kistler çoğalır. 

Haberin Devamı

Testiste Kist Belirtileri Nelerdir?

1) Ağrı

Testiste kistlerin en büyük belirtileri arasında ağrı yer almaktadır. Ağrı gün boyunca devam edebilir. Testiste ki ağrılar gündelik yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürür. Bundan dolayı testis ağrıları testis kistlerini işaret edebilir.

2) Şişlik

Testisler kontrol sonucunda şişlik gözlemlenir. Testislerde yer alan bu şişlikler de yine kistlerin belirtileri arasında yer almaktadır. 

Testiste Kist Tedavisi Nasıl Yapılır?

Testiste yer alan kistler genellikle zarar vermez. Fakat bazı durumlarda durum ciddi boyutlara ulaşabilir. Yapılan bir takım testler sonucunda testiste ki kistlerin tehlikeli boyutlara ulaştığı tespit edilirse testis kisti ameliyatı yapılır. Genellikle testis kistlerinin tedavisi cerrahi yöntemle olur. Cerrahi yöntemler ile birlikte testiste yer alan tüm kistler alınır. Cerrahi tedavi yöntemi kesin bir tedavi yöntemi olarak da bilinir.

Yazarlar