Yaşam THY uçağı türbülansa girdi: 8 kişi yaralandı

THY uçağı türbülansa girdi: 8 kişi yaralandı

11.10.2010 - 01:19 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Tunus seferini yapan yolcu uçağı, inişe kısa bir süre kala türbülansa girdi.

THY uçağı türbülansa girdi: 8 kişi yaralandı

Yolculara büyük korku yaşatan türbülans nedeniyle savrulan uçakta 4’ü yolcu 8 kişi yaralandı.
Tunus’a gitmek üzere 230 yolcusuyla dün saat 10.30 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapan TK-661 sefer sayılı Airbus A-330 tipi yolcu uçağı, inişine az bir süre kala Tunus hava sahasında türbülansa girdi.
Bir anda savrulan uçakta yaşanan sarsıntı yolcular arasında büyük bir korku ve paniğe neden oldu. Sarsıntı sırasında kemerleri bağlı olmayan 4 yolcu ile 4 mürettebat vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Uçağın Tunus’a güvenli bir şekilde iniş yapmasının ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yaralı kabin görevlilerinden birinin omuzunun çıktığı, bir diğerinin de başına darbe aldığı öğrenildi. Hafif yaralı 2 kabin görevlisine uçabilir raporu verildiği, tedavi altına alınan 4 yolcunun sağlık durumlarının da iyi olduğu bildirildi.



Türbülans nedir?
Türbülans, beklenmeden oluşabilen düzensiz hava hareketleridir. Türbülans nedeniyle savrulan uçaklarda, yolcular arasında yaralananlar hatta ölenler bile olabilir. FAA raporlarına göre ölümcül olmayan kazalar arasında türbülans, yolcu ve kabin memurlarını yaralayan olayların başında gelmekte.

Yazarlar