Güzellik Top Coat Nedir, Ne İşe Yarar? Top Coat Ne Zaman Sürülür?

Top Coat Nedir, Ne İşe Yarar? Top Coat Ne Zaman Sürülür?

16.12.2021 - 22:40 | Son Güncellenme:

Makyaj ve bakım konusunda son dönemlerde top coat merak edilen konular içerisinde yer almaktadır. Peki top coat nedir, ne işe yarar? Top Coat ne zaman sürülür tüm detayları ile derledik.

Top Coat Nedir, Ne İşe Yarar Top Coat Ne Zaman Sürülür


Başta tırnaklar olmak üzere pek çok bakım konusunda top coat önemli bir yere sahiptir. Manikür konusunda özel bir bakım gerçekleştirmesi ile beraber, bu açıdan oldukça etkili bir yapı sağladığını söylemek mümkün.

Top Coat Nedir, Ne İşe Yarar?

Manikür uygulaması konusunda kullanılan ürün top coat olarak ifade edilmektedir. Özellikle törpüleme, astar ve oje bakımı konusunda oldukça etkilidir. Ojenin daha uzun süre dayanmasını sağlaması ile beraber, aynı zamanda dayanıklılık yaratır.

Güçlendirir ve kırılmaları önleyici bir etki oluşturur. Bu sebepten dolayı profesyonel manikür uygulanması söz konusu olduğu vakit, top coat ürünü yaygın şekilde değerlendirilmektedir. Tabii sadece profesyonel değil amatör olarak da bireysel bir şekilde kullanma imkanı bulunuyor.

Top Coat Ne Zaman Sürülür?

Merak edilen konulardan biri olarak top coat ürünün ne zaman kullanılacağı gelmektedir. Özellikle ojelerin kalıcı ve güçlü olabilmesi için son dönemlerde kullanılan ürünler içerisinde yer alır. Bu doğrultuda genel olarak oje yeni sürüldüğü zaman hemen arkasından kullanıldığını ifade etmek mümkün. Tabii aynı zamanda oje kullanılmadan önce yine top coat sürme imkanı veren farklı ürünler de yer almaktadır. Genel anlamda ojeden hemen önce ya da sonra ele alınır ve sürülür.

 

Yazarlar