Yaşam Türk Sanat Müziği Sanatçıları Kimlerdir? İsimleri Ve Şarkıları Nelerdir?

Türk Sanat Müziği Sanatçıları Kimlerdir? İsimleri Ve Şarkıları Nelerdir?

10.02.2022 - 13:04 | Son Güncellenme:

Müzik türleri birbirinden farklı olabilir. Özellikle Türk Sanat Müziği de en dikkat çeken müzik türlerinden birisidir. Türk Sanat Müziği sanatçıları kimlerdir? İsimleri ve şarkıları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Türk Sanat Müziği Sanatçıları Kimlerdir İsimleri Ve Şarkıları Nelerdir

 Günümüzde müzik herkes için ortak bir paylaşım haline gelmiştir. Özellikle de Türk Sanat Müziği pek çok kişinin ilgisini çeker. Türk Sanat Müziği ilk örnekleri 10. yüzyıl itibari ile ortaya çıkmıştır. Türk Sanat Müziği ayrıca Türk müziği olarak da bilinmektedir. Batılı ülkeler ise Alaturka Müzik olarak bilir. Türk Sanat Müziğinde kanun, bendir ve tambura gibi enstrümanlar yoğun olarak kullanılır. Türk Sanat Müziğindeki bazı şarkılara ney, santur ve keman gibi çalgılar eşlik etmektedir. Geçmişte yazılan pek çok gazel ve kaside Türk Sanat Müziği türünde özenle beslenmiştir. Türk Sanat Müziği koro ve ya solo gibi belli bir makamda okunmaktadır. Bu müziğin kökeni ise 10. yüzyıla dayanmaktadır. 

Haberin Devamı

 Türk Sanat Müziği Sanatçıları Kimlerdir?

 Türk Sanat Müziği sanatçıları oldukça fazladır. Özellikle geçmişten günümüze en bilinen sanatçılardan bir tanesi de Emel Sayın olarak bilinir. Emel Sayın şarkıları da her nesil tarafından ezbere bilinir. Bülent Ersoy ve Zeki Müren de Türk Sanat Müziğinin en önemli temsilcileri arasında gösterilmektedir. Ahmet Özhan ise özellikle "Tedbirini Terk Eyle" adlı şarkıyı seslendirerek tanınırlığını da çok fazla arttırmıştır. Türk Sanat Müziğinin önemli temsilcileri Nesrin Sipahi ve Melahat Pars olarak bilinmektedir. Hamiyet Yüceses ise Türk Sanat Müziğinde önemli yankı bırakan sanatçılar arasında yer almaktadır. 

 İsimleri ve Şarkıları Nelerdir?

 Türk Sanat Müziği sanatçılarının isimleri ve eserleri şu şekildedir;

Haberin Devamı

Emel Sayın

Gideceğin Yere Beni De Götür

 Söyle Buldun Mu Aradığın Aşkı

 Mavi Boncuk

 Tanrım Beni Baştan Yarat

 Sen Mevsimler Gibisin

Zeki Müren

Bir Yangının Külünü Yeniden Yakıp Geçtin

 Elbet Bir Gün Buluşacağız

 Gitmek Mi Zor Kalmak Mı Zor

 Akşam Olur Gizli Gizli

 Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun

Bülent Ersoy

Baharı Bekleyen Kumrular Gibi

 Ne Duamsın Ne Bedduam

 Sen Böyle İstedin

 Beni Ağlatmaya Kimin Hakkı Var

Ahmet Özhan

Kapat Gözlerini Kimse Görmesin

 Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın

 Saymadım Kaç Yıl Oldu

 Tedbirini Terk Eyle

 Türk Sanat Müziği Özellikleri Nelerdir?

 Türk Sanat Müziğini yansıtan belli özellikler bulunmaktadır. Her şarkı belli bir makamda okunmaktadır. Bunun yanı sıra şarkılarda beşeri bir aşk ve ilahi aşk da anlatılır. Türk Sanat Müziğinde geçmişten günümüze kadar ulaşan neredeyse 100 makam bulunmaktadır. Türk Sanat Müziği eserlerinde tulum, tambura, zilli maşa ve nağara gibi Türk Sanat Müziğine özgü enstrümanlar kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra Türk Sanat Müziği herkes tarafından da ilgi çeker.

 

Yazarlar