Okurlarımıza sizin de kendi hayatınızda uyguladığınız bir detoks kürü önerebilir misiniz?

Özellikle bir önceki gün fazla yemek yediysem mutlaka uyguladığım bir kürü sizinle paylaşmak istiyorum. 1 adet kivi, 1 salatalık, az miktarda zencefil, 1 tutam kereviz sapı, tutam maydanoz, isteğe bağlı beyaz lahana ve yarım liomunu meyve suyu sıkacağında sıkıyorsunuz. Karışımı bir şişeye boşaltıp öğün yerine tüketiyorsunuz. Detoks ödem atmanıza, bağırsak hareketlerinizin düzenlenmesine ve cildinizin korunmasına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Peki, detoks kürleri hangi sıklıkla yapılmalıdır?

Detoks kürlerinde sağlıklı sonuç alabilmek için haftada iki gün yeterli olacaktır. Bu süreler aslında kişiye ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Dengelemek amacı ile de detoks yapılabilir. Bir önceki gün ağır yediğinizi varsayalım; ertesi gün hafif yer ya da öğün yerine detoks içecekleri ile başlarsanız, hem vücut, hem de iç organlar dinlenme sürecine girer.

Biraz da markanızın yaratım sürecine odaklandığımızda, ilk aşamada ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

Markamı yaratırken karşılaştığım en büyük zorluk birçok insanın bu sistemi bilmemesinden kaynaklandı. Öncelikle bu fikri nasıl bulduğumu irdelediler. Sistemi bilmedikleri için kafalarında tahayyül etmeleri zordu. Ancak zamanla sistemi daha iyi anladılar ve yarattığım markayı bütünü ile gördüler. Sistemi bilenler başından beri en büyük destekçilerimdi zaten...

Girişimci olmak isteyen kadınlara önerileriniz nelerdir?

Öncelikle imkanları varsa, konularında uzmanlaşabilmek adına alabilecekleri kadar eğitim alsınlar. Eğitim sayesinde en büyük yatırımı kendilerine yaptıklarını görecekler. Bu konuda kendimden örnek göstermek istiyorum. Ben en önemli silahımı kesinlikle eğitim olarak görüyorum. Almış olduğum eğitimler sayesinde donanımlıyım. Girişimci kadınlara, mutlaka yapabildikleri, sevdikleri ve inandıkları işleri yapmalarını tavsiye ediyorum. İnsanlar, sevdikleri ve inandıkları işleri yaptıklarında gerçekten çok başarılı olabiliyorlar.

Markanız yaratım sürecindeyken yakın çevrenizin size desteği oldu mu?

Haberin Devamı

İlk başta özel hayatınızdaki kişinin size inancı olması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu konuda çok şanslıydım. Eşim hem danışmanım, hem de yol göstericim oldu. Ailem ve yakın arkadaşlarımda bu süreç içerisinde desteklerini hiç esirgemediler. Küçücük bir başarımdan bile ne kadar mutlu olduklarını hep hissettirdiler. Böyle bir süreçte insan başka ne ister ki!

Peki siz fit kalmak için neler yapıyorsunuz? İlgilendiğiniz bir spor dalı ya da uyguladığınız özel reçeteleriniz var mı?

Öncelikle yaptığımız iş amaca hizmet etmeli. Yaptığımız işe yakışmamız gerektiğine inanıyorum. Yemek konusunda kendimi pek sınırlamam. İstediğim herşeyi kararında yerim. Ancak iş spora gelince biraz değişiyor (gülüyor). Benim hiperaktif bir yapım var. Aynı zamanda uçları seven biriyim. Dolayısı ile bu durum seçmiş olduğum spor dallarında da etkisini gösteriyor. Hem pole fitness yapıyorum, hem de boks yapıyorum. İki spor dalı birbirinden çok farklı; biri çok dişi, diğeri ise son derece erkeksi ve atraksiyonlu bir spor dalı. Samimi olmak gerekirse, ben fit kalmak adına spor yapmıyorum; tamamen kendimi iyi ve mutlu hissettiğim için yapıyorum. Bence en önemli kısmı da bu zaten.

Haberin Devamı

Yeni projeleriniz var mı?

Şuanda başta Sağlık Sektörü olmak üzere pek çok sektörde hizmet veriyoruz. Ancak ‘’Diyet Mutfak’’ markası tamamen bana ait bir projeydi. Bu sebeple de çok önemliydi. Hayata geçirirken en ince ayrıntısına kadar düşünmemiz gereken bir süreçten geçtik. Şuanda da iki farklı proje üzerinde çalışıyoruz. Markamız ilk faaliyete geçtiği zaman bir söz vermiştik. Bu yaşam rutinini bir spor merkezi ile taçlandıracaktık. Şimdi de verdiğimiz sözü yerine getirmek amacı ile spor merkezi projesi üzerinde çalışıyoruz. Bir diğer projemiz ise şuan için sürpriz olarak kalmasını istediğimiz kadınlara yönelik bir proje.

Bireysel ve Kurumsal marka eğitimleri ve danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak, öneri ve görüşlerinizi bildirmek için aşağıdaki adreslerden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ÖĞ.GÖR. TUVANA EROLTU

İnstagram: tuvanaeroltu

İnstagram: tuvanaeroltuilemarkalasma

tuvanaeroltu@hotmail.com