Püf Noktası Ütü derdine son! Meğer bu kadar kolaymış: Kıyafetleriniz jilet gibi olacak

Ütü derdine son! Meğer bu kadar kolaymış: Kıyafetleriniz jilet gibi olacak

17.07.2023 - 17:01 | Son Güncellenme:

Ütü yapmayı herkes sevmez. Hele ki sıcak yaz aylarında sıcak sıcak ütü daha çekilmez hale geliyor. Ancak ütüden daha basit ve pratik yöntemle kıyafetlerinizi jilet gibi yapmak mümkün.

Ütü derdine son Meğer bu kadar kolaymış: Kıyafetleriniz jilet gibi olacak

Kırışık ve kirli gözüken kıyafetleri kimse giymek istemez. Ancak ütü yapmaktan herkes hoşlanmaz. Özellikle kavurucu yaz aylarında ütünün verdiği sıcaklık insanı daha da çok bunaltıyor. Ancak çok pratik bir yöntemle ütü derdiniz ortadan kalkacak. Kıyafetlerinizi sürekli ütüleme gibi derdiniz olmayacak. İşte ütü yapmadan jilet gibi kıyafetler için pratik yöntem…

Haberin Devamı

BUZ DEYİP GEÇMEYİN

Çamaşır kurutma makinenizin içine bir iki küp buz atın. Buz küpleri eriyip buhara dönüşecek ve bu da giysilerdeki kırışıklıkları gidermeye yardım edecek.

Ütüleme yapmadan önce kıyafetlerinizi banyoda asın ve sıcak bir duş alın. Buhar, kıyafetlerinize nüfuz edecek ve kırışıklıkları hafifletecektir. Daha sonra kıyafetleri hemen ütüleyebilirsiniz.

Ütüleme spreyi, kırışıklıkları hızlı bir şekilde açmanıza yardımcı olur. Spreyi kıyafetinizin üzerine püskürtün ve ardından ütüyü geçirin. Ütüleme spreyi kırışıklıkların ütüyle daha kolay düzelmesini sağlar.

Ütü derdine son Meğer bu kadar kolaymış: Kıyafetleriniz jilet gibi olacak

Malzemeler

2 bardak su

1 tatlı kaşığından az elma sirkesi

1 tatlı kaşığından az saç kremi

Yapılışı

Vermiş olduğumuz malzemelerin hepsini sprey şişesinin içerisinde karıştırın. Ardından kırışık olan kıyafetlerinizin üzerine spreyi sıkın. Birkaç defa çamaşırı sallayın.

Haberin Devamı

Su püskürtme yöntemi, bir sprey şişesi kullanarak kıyafetlerinize su püskürtmenizi ve ardından kırışıklıkları düzeltmenizi içerir. Sprey şişesine temiz su koyun ve hafifçe püskürtün, ardından kıyafetlerinizi düzelterek pürüzsüzleştirin. Bu yöntem, küçük kırışıklıkları gidermek için kullanışlı olabilir.

 

Yazarlar