05.06.2008 - 16:18 | Son Güncellenme:
Üsküplü olan dedesi Abdullah Efendi’nin lezzetli yemek tariflerini günümüze taşıyan 3. kuşak torun Nükhet Yürür, vejetaryenleri de güvecin eşsiz lezzetiyle buluşturuyor. Hiç et kullanılmadan, tamamen sebzelerden oluşan “Vejetaryen Güveç” et sevmeyen ve vejetaryenlerin imdadına koşuyor.
Nükhet Yürür; taze fasulye, havuç, patlıcan, kabak, patates, soğan, sarımsak, sivri biber ve domatesten oluşan “Vejetaryen Güveç”i yapmanın emek istediğine dikkat çekiyor. Yürür, bu yemeğin en önemli özelliğinin, katı yağ kullanılmadan tamamen mısırözü yağıyla topraktan imal edilen güveç içerisinde 2 saat süreyle taş fırında pişirilmesi olduğunu belirtiyor.
Vejetaryen Güveç”i zevkle tasarlanmış kırmızı ağırlıklı iç mekânı ve yemyeşil bahçesiyle, Güveççi Abdullah'ta bulabilirsiniz.
Güveççi Abdullah
Etiler Aytar Cd. No:14/A 1.Levent
(Etiler Girişi, Kallavi Bar Karşısı)
Tel: 0212 269 08 09 - 0212 269 08 11