Sağlık Wheezing Nedir, Neden Olur? Wheezing Tedavisi Nasıl Yapılır?

Wheezing Nedir, Neden Olur? Wheezing Tedavisi Nasıl Yapılır?

11.09.2021 - 01:41 | Son Güncellenme:

Nefes alıp verme problemlerinden biri olarak bilinen wheezing pek çok kişinin şikaytçi olduğu bir hastalıktır. Wheezing teşhisi konulan kişiler wheezinge alternatif olarak doğal tedavi seçeneklerini araştırmaktadırlar. Wheezing nedenleri ve tedavisinin ne olduğu oldukça fazla merak edilmektedir. Peki wheezing nedir? Wheezing neden olur? Wheezing tedavisi nasıl yapılır? İşte wheezing ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Wheezing Nedir, Neden Olur Wheezing Tedavisi Nasıl Yapılır

Wheezing hırıltılı solunum olarak bilinmektedir. Çeşitli sebeplere bağlı olarak wheezing gelişebilir. Wheezing için bir takım tedavi seçenekleri bulunmaktadır.

Wheezing Nedir?

Wheezing soluk alıp verme esnasında hırıltı benzeri sesler çıkaran bir hastalıktır. Soluk alıp verme güçlüğü olarak da bilinmektedir. Solunum sistemi hastalıklarından olan wheezing genellikle ebeveynler tarafından fark edilmektedir. Wheezing bronş darlığı sonucu ortaya çıkmaktadır. Bronşlar içerisinde geçen hava akımlarının daralması ile birlikte hırıltılı solunum yani wheezing gerçekleşir.

Wheezing Neden Olur?

1) Astım

Haberin Devamı

Wheezing'in en büyük nedenleri arasında astım gelmektedir. Astım hastalığı sonucunda kişide hırıltılı solunum baş gösterir. Astım kronik ve akut olmak üzere iki türde ortaya çıkmaktadır. İki türde de hastada hırıltılı solunum yani wheezing ortaya çıkar.

2) Bronşektazi

Bronşit hastalığının kronik hali olarak bilinen bronşektazi hastalığı bronşların kronik bir şekilde daralması ile bilinen hastalıktır. Bronşektazi sonucu da ortaya wheezing yani hırıltılı solunum ortaya çıkmaktadır. Bronşektazi bundan dolayı mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

3) Bronşit

Soğuk algınlığı ya da başka nedenlere bağlı olarak bronşların daralması ile ortaya çıkan bir tür hastalıktır. Bronşit hastalığında özellikle çocuklarda sırt üstü yatılınca wheezing ortaya çıkar.

Wheezing Tedavisi Nasıl Yapılır?

Wheezing tedavisi için öncelikle buhar tedavisi yapılmaktadır. Buhar tedavisi ile kişinin bronşları açılması hedeflenir. Daha sonra bir takım solunum egzersizleri ile birlikte bronşların tekrardan genişlemesi sağlanarak tedavi edilmiş olur.

Yazarlar