Geri Dön

Üzümlü gerdan tarifi

Yunus Emre Akkor'un Osmanlı Mutfağı'ndan enfes yemekleri okurlarıyla buluşturduğu kitabından en leziz tariflerden biri de Üzümlü Gerdan. İşte ağızlara layık Üzümlü Gerdan tarifi...

Üzümlü gerdan tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg koyun gerdanı
1 su bardağı yarma
1 su bardağı kuş üzümü
5 yemek kaşığı tereyağı
4 bardak su
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz

Üzümlü Gerdan Nasıl Yapılır?

Yarmayı bir gece önce sıcak suya ıslayın.

Suda açılan yarmayı süzüp yıkayın.

Yarmanın üzerine temizlenen gerdanı, tuzu, salçayı ve suyu ekleyerek en az 1 saat pişirin.

Üzerine kuş üzümünü ilave edip 15 dakika daha pişirin.

10 dakika dinlendirip servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber