Alternatif Tıp Zihinsel olumlamaların iyileşmedeki rolü nedir?

Zihinsel olumlamaların iyileşmedeki rolü nedir?

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

İnsan bedeninde; yedi temel enerji merkezi(chakra) vardır ve fiziksel bedenimiz, dört enerji bedeni (Elektrik beden, Astral beden, Zihinsel beden, Ruhsal beden) ile çevrilidir.

Zihinsel olumlamaların iyileşmedeki rolü nedir

  Mutlu, Milliyet Blog yazarı

İnsan bedeninde; yedi temel enerji merkezi(chakra) vardır ve fiziksel bedenimiz, dört enerji bedeni ile çevrilidir.

Eterik beden
Astral beden
Zihinsel beden
Ruhsal beden

Eterik beden, fiziksel bedenimizden yaklaşık beş santimetre uzaklığa kadar olan alanımızı çevreler, bizi dışarıya karşı koruyan doğal bir kalkan işlevini görür, hasta olmadan önceki ilk belirtiler, eterik bedende oluşur.Fiziksel varlığımızı devam ettirmek için gereksindiğimiz yeryüzü enerjisini, kök chakra yoluyla alırız.Yetersiz enerji, doğadan kopuk yaşamak, sağlıksız beslenme, uykusuzluk, hareketten uzak kalmak, stres ve ağır üzüntüler, bu enerji merkezlerindeki çevrime zarar verir, uyum bozulur ve fizik bedeni saran eterik koruma zayıflamaya başlar.Bu koruma etkisi zayıflamaya başladığında, hastalıklar baş gösterir.En iyi tedavi, hasta olmamıza engel olacak yöntemleri uygulamaktan geçer.Birçok şifalandırma sistemi; insan bedenini bir bütün olarak gören, aslında hastalıklar oluşmadan doğal yollarla korunmayı öğreten bir yolu izler.

Zihnimizin işleyiş biçimi, hastalıkların ortaya çıkmasıyla yakından ilişkilidir. Hastalıkları, tamamen zihnimiz yaratır.Zihnimizle ortaya çıkmayan rahatsızlıklarda da, durumun pek de farklı olmadığını görürüz. Böyle durumlarda da, olumsuz düşüncelerle kendi doğal korunma kalkanımızı farkında olmadan kendimiz zedeleriz ve hastalığın ilerlemesine neden oluruz. Fiziksel hastalıklar, kendimize ne yaptığımız konusunda düşünebilmemiz için bir fırsattır. Grip olduğunuzda, sigara içmeyi düşünemezsiniz, kullandığınız tek şey adaçayı ve limondur.Dinlenirsiniz ve bu arada yapmak zorunda kaldığınız herşey, vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını ve güçlenmenizi sağlar.Hastalıklar, bedenimizin oluşturduğu doğal savunma biçimidir. Eğer bazı küçük belirtileri ciddiye almazsak, sonunda neler olabileceği konusunda bize uyarıda bulunur.

Kitle iletişim araçlarında hastalıklarla ilgili izlediğimiz ve dinlediğimiz herşey; eğer bilincinde değilsek, her belirtiyi hastalıklarla açıklamaya eğilimli bir yapıya sahipsek, bizi yine olumsuz yönde etkileyecektir.Endişe ve korkularla da, hastalıkları kendimize çekeriz.Hasta olduğunuzu düşünüyorsanız bir doktora gidin ve gerçekte ne olduğunu öğrenin, kafanızda ihtimaller yaratıp onlara güç vermeyin. Enerjinizi iyileşmek üzerinde yoğunlaştırın.Bugün tıbbın, tedavisi olanaksız dediği birçok hastalık, pozitif olumlamalarla tedavi edilebiliyor.Kanserin bile, olumlamalarla tedavi edilebiliyor olması başka türlü nasıl açıklanabilir?Kanser, büyük ölçüde, yoğun öfkenin ve acının bastırılması sonucu gelişir.Gurmukh, dünya çapında tanınmış bir Kundalini Yoga eğitmeni.''İnsanın Sekiz Yeteneği'' adlı kitabında; karaciğer sirozu, hepatit c ve aids olan bir öğrencisinin, yalnızca aids tedavisi için ilaç alarak, yaşam tarzını olumluya çevirek, doğal tedavileri uygulayarak, yogayla devam eden süreçte iyileşmesinin öyküsünü anlatır.Kitap buna benzer birçok örneklerle dolu.Yoga, reiki, tai chi, renk terapileri, şifalı bitkiler-otlarla tedavi ve kristal terapiler, aslında aynı temel prensipten güç alır. Farkındalık, kabullenme ve doğru yöne kanalize olabilmek.... Bunları yapabiliyorsanız, saydığımız tüm etkinlikler sadece birer tekniktir. Hangi tekniği seçerseniz seçin, sadece bilin ki, gerçek iyileşme enerjisini içinizde yaratan sizsiniz. Enerjinize ve yaratıcılığınıza güvenin ve inanın.Yaşamınıza dair yarattığınız her olumlama, sizi güçlendirir ve birgün kendiniz için en iyi koruyucunun, yine kendiniz olduğunu anlarsınız.

Yazarlar