Peynirli Poğaçalar

Merhaba,

Poğaça ile çayın her ikisi de sıcaksa can'dır. Fakat poğaça tarifleri hep katı yağ ile verilmiştir. Ben bu tarifimi yıllardır katı yağ kullanmadan yapıyorum. Gayet güzel, ağızda dağılan diğerlerinden lezzet olarak da farkı olmayan poğaçalarımdan umarım sizler de memnun kalırsınız.

Malzemeler: 2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta, kabartma tozu.

Tarifi: 2 su bardağı un (elenirse daha iyi olur), 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu yoğurulur.Fazla sert olmayan bir hamur elde edilir. Cevizden biraz iri parçalar alınıp avuç içinde açılır ve arasına peynir dereotu karışımı konur. Kapatılıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine diğer yumurtanın sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 200 derecede 15-20 dakika pişirilir. Üstü kızarınca alınır. Aynı tarifin iç harcını kıyma, patates ve zeytinden hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.