Saç gölgeleme tekniği

Saç Gölgeleme Tekniği Türkiye’de oldukça yeni bir uygulamadır. Kliniğimiz aynı anda saç ekimi, saç gölgeleme tekniği, saç mezoterapisi, saç aşısı, kök hücre tedavisi yapan bir merkezdir.

**Saç gölgelemesi, etkisi en az 2-3 sene kadar süren bir işlemdir. Saç mikropigmentasyon uygulaması sıradan dövme boyaları ve cihazları kullanılarak yapılacak bir uygulama değildir. Kullanılan iğneler, boyası, uygulama tekniği çok önemlidir.

Saç gölgelemesi, deriye verilen pigmentleri ve uygulama teknikleri açısından farklılık göstermektedir. Ancak renk tonları her insanın deri, ten rengi ve kişisel bazı özelliklerine göre doğal bir görünüm almaktadır.

Haberin Devamı

Saç gölgeleme tekniğinde daha önce saç ekimi yaptırmış, ama cildi görünüyorsa veya saç ekimi yaptırması mümkün değilse, kafa derisinde saç kökü varmış görüntüsünü kazandırmak temel amaçtır. Saçları seyrek olarak çıkan kişilerin saç diplerine sıkılaştırma görüntüsünü vermek, aynen kaş kontörü mantığı ile uygulama yapmak esastır. Oldukça doğal bir görüntü vermesi nedeniyle tüm dünyada tercih edilmektedir. Eski saç ektirme yöntemi olan FUT tekniğinden sonra kafa derisinde oluşan çizgiye uygulanması durumunda son derece doğal bir görüntü elde edilmektedir. FUE saç ekimi uygulaması sonrası, alınan saç kökü bölgesinin seyrekleşmesi rastlanılan bir problemdir. Ciltteki bu seyrek görüntüye, saç pigmentasyonu veya gölgeleme tekniği uygulanabilir.

Gölgeleme tekniği saç çizgisi kaybolmuş, saçı seyrelmiş, yara izleri olan, geçirmiş olduğu saç ekimine bağlı izleri kalan veya saçkıran nedeniyle saçlı derisinde boşluk oluşan kişilerde uygulanır.

Uygulama 1 normal seans ve 1 rötüş seansı ile gerçekleşmektedir. Fakat saç gölgeleme yapılacak alan çok geniş ise 2 seansa bölünmesi gerekmektedir. Kliniğimizde doktor kontrolünde gerçekleştirildiği için gerekli olursa lokal anestezi ile gerçekleştirilmektedir.

Op.Dr.Eser Aydoğdu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.eseraydogdu.com.tr

Facebook: Op.Dr.Eser Aydoğdu

İnstagram : @OPDRESERAYDOGDU

Twitter : @OPDRESERAYDOGDU

Haberin Devamı