Saç Bakımı Saçlarınızı riske atmayın

Saçlarınızı riske atmayın

27.01.2015 - 14:45 | Son Güncellenme:

Estetik problemler kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de kişileri sosyal ve ruhsal olarak mutsuz eden bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Saçlarınızı riske atmayın


Günümüzde bireylerin sosyal yaşamda başarılı olmalarına estetik kaygıları büyük oranda engel oluyor. Erkekler özellikle zamanla dökülen saçlarından oldukça şikayetçi. Çeşitli nedenlerden dolayı saçlarını kaybeden erkekler saçlarını geri kazanmak için farklı farklı yöntemlere başvuruyor. Kimileri aktarlardan satın aldığı bitkisel ürünler ile çeşitli yöntemler uyguluyor. Saçlarına tekrar kavuşmak için ne duysalar yapan erkekler, tamamen bilinçsizce yaptıkları bu hareketlerden dolayı saçlarını daha da çok kaybediyor. Oysaki saç dökülmesinin birden fazla nedeni olduğundan problemin nedenleri belirlenerek, tedavilerin uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Erkek tipi saç dökülmesi önlenemesede tedavisi mümkün

Saç ekimi ile ilgili bilgiler aktaran Göztepe Medicalpark Hastanesi Saç Sağlığı ve Saç Ekim Ünitesi Yöneticisi Songül Alcı; “Erkek tipi saç dökülmesi 20’li yaşlardan itibaren başlıyor. Sokakta gördüğümüz her 10 erkekten 7’si malesef ki saçsızlıkla karsı karşıya kalıyor. Mevsimler, ilaçlar, kozmetikler , diyetler, yoğun stres saç dökülmesinin sebebi ise de erkek tipi saç dökülmesi önlenemiyor. Saçsızlık birçok erkeğin doğal sürecinde var. Nasıl ki dişlerimizde sorun olduğunda diş hekimine gidiyoruz, saçlarımızda sorun olunca hastanelerdeki saç sağlığı ve saç ekim ünitelerine başvurulması gerekiyor. Kadınlarda da aynı şekilde saç dökülmesinin birçok nedeni var. Kadınlardaki saç dökülmesi problemleri genetik olmadığı sürece nedene yönelik tedavi edilebiliyor. Bu problemlerin nedeni dermatologlar tarafından tespit ediliyor. Eğer kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorsa yapılacak şey yine saç ekimi ya da doğru kelime ile saç nakli.” dedi.

Kelliğin en etkili ve popüler tedavisi FUE tekniği

Kelliğin en etkili ve popüler tedavisi saç ekimi ile ilgili Fue Tekniği’nden bahseden Alcı; “Erkek tipi saç dökülmesinde yapılacak tek şey saç ekimidir. Bu işlem dünyada 40 yıla yakın bir süredir, Türkiye’de de 17 yıldır yapılıyor. Tüm dünyada yılda 100 bin saç ekimi gerçekleştiriliyor. Eksik dişlerle dolaşmıyorsak eksik saçlarla dolaşmamıza da gerek yok. Dişler gibi saçları da yerine koymak mümkün. İki kulak arası ensenin üst bölümü dökülmeme özelliğine sahip saçların olduğu alan yani verici alan, burada saçlarınız sık ve sağlıklı ise transfer mümkün. Saç ekimini estetik ameliyattan çok kaybedilenlerin geri iadesi işlemi olarak nitelendirmek gerekiyor. Saç ekiminde iki tip yöntem varsa da FUE Yöntemi fazlasıyla tercih edilen tek yöntem haline geldi. Amerika’da ise hala FUT yöntemi tercih ediliyor. FUT yönteminde saçlar iki kulak arası mesafeden şerit seklinde çıkarılır ve mikroskop altında ayrıştırılarak ekime hazırlanır. Bu yöntemin şöyle bir handikapı var ki iz bırakır. Bu nedenle FUT yöntemi ülkemizde neredeyse tarih olmuş durumda. FUE’de ise kökler mikromotor yardımıyla tek tek çıkarılır ve ekime hazırlanır. İz bırakmayan bir yöntemdir. Saçlanmak düşüncesiyle, saçlarımız tamamen dökülsün öyle gidelim gibi bir mantığı da yok. Erken dönemde medikal tedavilerde dökülme yavaşlatılarak saç açılmaları ötelenebilir. Bu konuda kozmetikler ve şampuanlar sadece moralinizi yüksek tutmak gibi bir etki yapabilir; fakat saç dökülecek gün ve saatinde dökülür. Bu DNA’nızda yazılı, bundan kaçış yok. Günümüzde bir seansta alınabilen yüksek sayıda greft ile sonuca ulaşmak mümkün ama 4 bin 5 yüz greft üzeri saç ekimleri hiçbir zaman uygun değil. Etrafta 5 bin- 6 bin greft yapıldığı söyleniyorsa da bunlar pek gercekçi değil. Fue yönteminin tercih nedeni olan yüksek sayıda greft alınabilmesi imkanı da mikromotor sistemiyle ortadan kalkmıştır.” dedi.

Yazarlar