Sevilmek mi İstiyorsunuz ? Sevin O Zaman !

Şikâyetler:

- Ortada hiç sevgi dolu insan kalmadı.

- Kimse beni sevmiyor.

- Kimse benimle ilgilenmiyor.

- Yok ki şöyle gelip de beni gerçekten sevecek bir adam/kadın.

- Herkesin aklı fikri maddiyatta, kimse sevgiyi düşünmüyor... diye uzayıp giden şikâyetler. :) Tanıdık geldi mi size de?

Evet, her insan sevilmek, ilgi görmek istiyor çünkü sevgi hamurumuzda var. :) Sevgiyi yaşamak, hissetmek hepimizin hakkı ve çok da güzel bir duygu. Ama odağımız yanlış yerde. :) Sevmek isteyip, sevmeyi seçebiliriz. İnsan kendisine gelince "ben seviyorum zaten" deyip geçiveriyor. Nasıl seviyor, nasıl sevgi veriyor, nasıl ilgi veriyor pek de incelemiyor kendini. Karşısındaki insanlar bu sevgiyi, ilgiyi anlıyor mu, yeterli buluyor mu? İşte oralarını pek kurcalamıyor. :) Çünkü kendi sevgi ihtiyacıyla meşgul.

Haberin Devamı

Her insanın sevgi dili, sevgi anlayışı kendine göre değişir. Zihninde bir sevgi dili kurmuştur, onun için sevginin, sevilmenin ona özel bir anlamı vardır. Ve sevgiyi öyle almak ister. Nasıl sevgi verdiğimiz ise ayrı bir konu, çoğu zaman sevilmek, ilgi görmek için yapılan sevgi gösterileri ya da kendi kafamızdaki anlamlara göre sevgi göstermeye çalışmalar ve tatmin olunmayan sonuçlar.

Belki de yeni baştan öğrenmek lazım sevgiyi. Önce sevgi ne demek, daha iyi bilmek gerek... Ardından, önce kendimizi sevmeye, sonra da başkalarına sevgi vermeye başlamak...

Bu hafta defterine yaz "benim için sevgi ..........." ama birkaç kelime değil, uzun uzun yaz, doya doya yaz. Öyle bir yaz ki bir okuyan olsa içi ısınsın, gözleri parlasın ve sana tüm kalbiyle sarılmak istesin. :)

Bu hafta kimi görsen, tanıdık tanımadık, sesli veya sessiz "seni seviyorum" de. Öylesine iki kelime gibi değil, gönül dolusu. Ne de olsa bu dünyaya bir amaç için gelmiş tıpkı senin gibi. :) O da evrenin bir parçası, Allah'ın bir kulu tıpkı senin gibi... :)

Sevgiyi yüreğinizde hissettiğiniz, önce kendi kalbinizi sonra da başkalarının kalplerini ısıttığınız bir hafta olsun...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

Haberin Devamı

www.arzubiyiklioglu.com