Siyaset 23 Nisan oturumunda CHP'li Özel'in sözleri, Başbakan Yıldırım'ı kızdırdı

23 Nisan oturumunda CHP'li Özel'in sözleri, Başbakan Yıldırım'ı kızdırdı

23.04.2018 - 13:55 | Son Güncellenme:

Meclis'in 23 Nisan özel oturumunda gerginlik yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 15 Temmuz'da Başbakan Binali Yıldırım ile ilgili sözlerine çok kızan Yıldırım, "O gece tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin başbakanı uçaklara “alçakları vurun” demiştir" dedi.

23 Nisan oturumunda CHPli Özelin sözleri, Başbakan Yıldırımı kızdırdı

TBMM Genel Kurulu, Meclisin açılışının 98. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında özel gündemle toplandı. Özel oturumu Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da takip etti.

Haberin Devamı

GENEL KURUL'DA OTURMA DÜZENİ DEĞİŞTİ

İYİ Parti'nin grup kurması sonrası Genel Kurul'da oturma düzeni soldan sağa MHP, İYİ Parti, HDP, CHP ve AK Parti olarak değişmiş oldu. İYİ Parti sıralarına oturan ilk isim Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu oldu. Halaçoğlu bir ara öne eğilip sıra önüne asılan İYİ Parti tabelasına baktı. Genel Kurul boyunca İYİ Parti sıralarında Halaçoğlu ile Balıkesir Milletvekili İsmail Ok yan yana oturdu. Daha sonra İzmir milketvekili Aytun Çıray gelerek iki vekilin arka sıralarına oturdu. 3 vekil zaman zaman kendi aralarında konuştu.İYİ Parti'ye geçen CHP'liler Genel Kurul'a girince önce CHP sıralarına gitti. Ancak, 15 Vekil, İYİ Parti sıralarına oturmadı. Vekiller, CHP sıralarının en arkasında hep birlikte oturdu.

Haberin Devamı

DAİMA İLERİYE YÜRÜYECEĞİZ!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Parlamenter demokrasi yolunda ilerlerken de birçok engel ve zorluklarla karşılaştık. Onları aşmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Engelleri aşa aşa yeniden büyük Türkiye yolunda daima ileriye yürüyeceğiz." dedi. 98 yıl önce ilk oturumunu gerçekleştiren Birinci Meclisin ruh ve heyecanı her zaman için ihtiyaç duyacağımız bir husustur" ifadesini kullanan İsmail Kahraman, "Aynı ruh ve heyecanla çalışmalara devam edilmelidir. Genç nesillerimiz ve çocuklarımız da aynı şuur ve hissiyatla yetiştirilmelidir" dile konuştu.

23 Nisan oturumunda CHPli Özelin sözleri, Başbakan Yıldırımı kızdırdı

AK PARTİ ADINA BAKAN YILMAZ KONUŞTU

AK Parti adına Başbakan Binali Yıldırım yerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuştu. Yılmaz şunları söyledi: "TBMM'nin 98. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Bugün çocuklarımızın bayramı. Kahraman şehitlerimizin bayramı. Ordusu galip gelsin diye aç kalan aziz milletimin çocuklarının bayramı. Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum."

23 Nisan oturumunda CHPli Özelin sözleri, Başbakan Yıldırımı kızdırdı

'SORU ÖNERGELERİMİZ YANITLANMIYOR'

Toplantıda konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da soru önergelerinini yanıtlanmadığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi: "24 Haziran'da yapacağımız seçimlerde görev süresini dolduracak milletvekillerinin torunlarımıza bırakacağı en güzel miras 15 Temmuz darbe girişimine karşı topyekun direnmektir. Bu kutsal çatı altında arkadaşlarımız darbecilere direnmiş vatandaşlarımıza da moral vermiştir. O gece TBMM’de bulunan 107 milletvekili arkadaşımı bir kez daha yürekten kutluyorum." Kılıçdaroğlu'nun 20 Temmuz darbesiyle TBMM’nin yetkilerini devretmişlerdir sözlerine AK Partililer sert tepki gösterdi ve Meclis'te tartışma çıktı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın araya girmesiyle sona eren tepkilerin ardından Kılıçdaroğlu, "Beni dinleyeceksiniz", "Beni dinlemek zorundasınız" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, AK Parti sıralarında bulunan bir milletvekiline de, "Hanımefendi, oradan niye bağırıyorsunuz? Biz mahallede değiliz. Dedikodu yapacaksanız çıkın dışarıda konuşun" diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

AK PARTİLİ MUSTAFA ELİTAŞ: MİLLETVEKİLLERİNİ KİRAYA VERMENİN HUZURSUZLUĞUNU YAŞIYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na AK Parti Grup Başkanveli Mustafa Elitaş yanıt verdi . Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye katılmasına atıfta bulunarak "Milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğunu buraya yansıtmıştır. Genel Başkan anlaşılan o ki, 15 Temmuz günü kahramanca direnen direnci gösteremeyip, kahvesini içerken, sonuç ne olacak diye beklerken aldığı talimatla efelik yapmaya kalkıyor. TBMM’nin yaptığı çalışmalarla ilgili tamamen yanlış bilgi vermiştir. 26. dönemde 24 bin 287 yazılı soru sorulmuş 10 bin 75'i cevaplanmıştır. En çok soru AK Parti dönemlerinde cevaplanmıştır. 26. dönemde bin 226 sözlü soru sorulmuş 568’i cevaplanmış" dedi.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ ATIŞMASI

Elitaş'a CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi. Özel, konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz gecesi Ilgaz Tüneli'nde saklandığını öne sürdü.

23 Nisan oturumunda CHPli Özelin sözleri, Başbakan Yıldırımı kızdırdı

BAŞBAKAN ÇOK SİNİRLENDİ

Bu sözlere Başbakan Binali Yıldırım çok sinirlendi. Söz alan Yıldırım, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümünde Meclisin mehabetine yaraşır bir toplantıyı gönlümüz arzu ederdi. Ancak, burada ana muhalefet partisinin hatibi, şahsımı hedef alarak darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı ve emniyetli bir yere götürüldüğümü ifade etmiştir. O gece, tanklar senin Genel Başkanı'na yol verirken bu ülkenin başbakanı uçaklara 'alçakları vurun' demiştir, bu mücadeleyi yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı