Siyaset AK Parti'den 'Türkiye Yüzyılı' logosu! 16 yıldız detayı dikkat çekti

AK Parti'den 'Türkiye Yüzyılı' logosu! 16 yıldız detayı dikkat çekti

22.10.2022 - 16:16 | Son Güncellenme:

Türkiye Yüzyılı vizyon yaklaşımının logo çalışması Cumhurbaşkanlığı forsundaki görsel form ve anlamsal çerçeveden esinlenerek oluşturuldu.

AK Partiden Türkiye Yüzyılı logosu 16 yıldız detayı dikkat çekti

28 Ekim’de Ankara Arena’da düzenlenecek olan AK Parti’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ başlıklı vizyon belgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Güçlü liderle Türkiye Yüzyılı’ vurgusu yapacak. Türkiye Yüzyılı vizyon yaklaşımında logo çalışması tamamlandı.

Haberin Devamı

16 YILDIZ DETAYI

Cumhurbaşkanlığı forsundaki görsel form ve anlamsal çerçeveden esinlenerek oluşturuldu.

AK Partiden Türkiye Yüzyılı logosu 16 yıldız detayı dikkat çekti

Logo çalışmasıyla ilgili AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “16 yıldız kadim Türk tarihinin asli unsurlarını sembolleştirirken bayrağımızın tamamlayıcısı tek yıldız ortak mirasımızı temsil etmektedir. Türkiye Yüzyılı vizyonunun küresel karakteri logonun dairesel konturu ile vurgulanmaktadır. Hilal etrafından yayılan güneş ışınlarının her birisi Cumhuriyetimizin her bir yılını temsil eder ve toplamda 100 adettir. Dairesel form ve altın efektli özel renk dünyada Türkiye Yüzyılı'nın bir güneş gibi doğduğu ilişkisini kurmaktadır. Özgün olarak geliştirilen tipografi (Yazı karakteri) Türkiye Yüzyılı iddiasını ve arkasındaki gücü temsil edecek kararlılığı hissettirmektedir. Bu tipografik anatomi, logonun her mecrada iletişim ve etkileşim gücünün korunmasını sağlayacaktır.”

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN TOGG MESAJI

"Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde banttan indirme törenini yapacağımız TOGG otomobilimiz de ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerinden biridir." diyen Erdoğan dün katıldığı programda yaptığı açıklamada, "Üreticilerinin değimi ile otomobilin çok ötesindeki özellikleriyle bir akıllı cihaz olan TOGG'un inşallah pek çok sektörün de sürükleyicisi olarak ülkemize önemli katkıları olacaktır. Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını yaparken böyle bir potansiyeli gözardı edemeyeceğimiz açıktır. Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade bizzati bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz." dedi.