Siyaset ‘Çadır tiyatronuzu Kandil’e kurun’

‘Çadır tiyatronuzu Kandil’e kurun’

15.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli CHP, HDP ve İYİ Parti’ye çattı. Bahçeli, ‘CHP’ye diyorum ki, çadır tiyatronuzu ya gidin Kandil’de kurun, ya da Pensilvanya’ya açın’ dedi

‘Çadır tiyatronuzu Kandil’e kurun’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaklaşık dört ay sonra yaptığı konuşmada CHP, HDP ve İYİ Parti’ye yönelik sert eleştiride bulundu. “Bu CHP’de hayır yoktur. Bu İP’de umut yoktur. Bu HDP’nin patenti ve paleti Kandil’dir” diyen Bahçeli, CHP’nin yalan rüzgârına kapıldığını savunarak, “Esad, Hafter ve Sisi için neredeyse fan kulübü açacak, taraftar grubu oluşturacak” ifadesini kullandı. Bahçeli, cezaevindeki Selahattin Demirtaş’ın “Devran” adlı kitabından uyarlanan tiyatro oyununa yönelik tartışmalarına da değinirken “CHP’ye diyorum ki, çadır tiyatronuzu ya gidin Kandil’de kurun, ya da Pensilvanya’ya açın. Emin olun kapalı gişe oynatırsınız, hasılat rekorları kırarsınız” dedi.

Haberin Devamı

‘Son nefese kadar’

23 Eylül’deki rahatsızlığının ardından dün TBMM’de ilk kez kürsüye çıkan Bahçeli, MHP’nin TBMM grup toplantısında “selam olsun” diye başladığı konuşmasında, “Son nefesimize kadar burada sizlerle birlikte olacağız” dedi. Bahçeli, özetle şöyle konuştu:

ZIVANADAN ÇIKTILAR: Libya’ya asker gönderilmesini esas alan tezkerenin 2 Ocak 2020’de TBMM’de kabulü düşmanları çatlatırken CHP’yi, HDP’yi, İP’i, SP’yi aynı anda zıvanadan çıkarmıştır. Buzlu camın ardından, dikiz aynasına bakarak neyi görmeye ve göstermeye çabalıyorlar? Bu karşı çıkış zillet değil midir? Rezalet değil midir? Böylesi bir tutum vatanseverlikle nasıl bağdaşacaktır?

EMRİ KİMDEN ALIYORLAR? Kılıçdaroğlu biliyorsa söylesin, Ortadoğu’da olmadan, Libya’daki kanamayı dindirmeden, Misak-ı Milli emniyet ve esenliğe kavuşturulmadan Anadolu’da nasıl tutunacağız? Barbaros Hayrettin Paşa’nın 482 yıl sonra tekrar dönüşü bu CHP’yi niye ürkütüyor? Niye gocunduruyor? Neden sızlandırıyor? Akdeniz’de sahne alan güç oyunlarının içine Türkiye’nin girmesi zilleti niye kızdırıp kahrediyor? Emri kimden alıyorlar? Kimin nam ve hesabına huşunet ve husumet akını düzenliyorlar?

Haberin Devamı

‘Mühim bir kazanım’

CHP, İP, HDP RAHATSIZ: Doğu Akdeniz’deki varlığımızdan Yunanistan rahatsız. Rum Yönetimi rahatsız. Hafter rahatsız. Sisi rahatsız. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri veliahtları rahatsız. Şu tuhaf işe bakınız ki, Kılıçdaroğlu da rahatsız. İP desen CHP’ye dolanmış, HDP’ye ulanmış, çıkar lobilerine dayanmış. Libya’da ilan edilen ve taraflarca kabul edilen ateşkes bölgesel huzur ve istikrar açısından mühim bir kazanımdır. Ancak CHP bundan bile rahatsızdır.

CHP’DEN UMUT YOK: Kanal İstanbul gündeme gelmiş, CHP yaptırmam demiştir. Köprü yapılır yıkmak isterler, tünel yapılır kapatmak isterler, denizin altından yol açılır, ray döşenir ne gerek var derler, niye ihtiyaç duydunuz, ihaleleri kime verdiniz diye tahrip etmek isterler. Yerli ve milli silah sanayinin gelişmesi için saygıdeğer teşebbüslerde bulunanlara yalan yanlış, çürük çarık, eksik gedik ifadelerle saldırıp kara çalarlar. Bu CHP’de hayır yoktur. Bu İP’de umut yoktur. Bu HDP’nin patenti ve paleti Kandil’dir. CHP itibar ve inandırıcılığını kaybetmiş, Türkiye’nin karşısına geçmiştir.

Haberin Devamı

PİNOKYO MASUM KALIR: Pinokyo adeta bunların yanında masum kalır. Esad, Hafter ve Sisi için neredeyse fan kulübü açacak, taraftar grubu oluşturacak, hayran kitlesi kuracak kadar ahlaki eşikleri yıkmışlar, akıl tutulması yaşamışlardır. Kılıçdaroğlu’na ve CHP’li yöneticilere diyorum ki; Türkiye’nin hak ve çıkarlarını savunmak, bekasına destek olmak korkmayın sizi MHP’li veya AK Partili yapmaz, sadece adam yapar, yerli ve milli insan yapar.

‘Türk milleti bedelini ödetir’

KAPALI GİŞE: Terörist Demirtaş’ın Devran isimli sözde kitabından tiyatro oyunu çıkarıp buna övgü düzenler bu milletin ruh köküne yabancı olanlardır. CHP’ye diyorum ki, çadır tiyatronuzu ya gidin Kandil’de kurun ya da Pensilvanya’ya açın. Emin olun kapalı gişe oynatırsınız, hasılat rekorları kırarsınız. Fakat Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın, satmaya kalkışmayın, zira sattırmayız, müsaade etmeyiz. Diyeceklerim Kılıçdaroğlu’nun kulağını küpe olsun, aksi halde Türk milleti bu siyaset ucubesini affetmeyecek, bulduğu ilk sandıkta da bedelini ödetecektir.