Siyaset CHP’de Aygün çatlağı: Sözler kendini bağlar

CHP’de Aygün çatlağı: Sözler kendini bağlar

16.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Aygün’ün serbest kaldıktan sonraki sözleri CHP içinde tartışma yarattı. CHP’liler Feyzioğlu, Koç ve Loğoğlu, Aygün için “Sözleri kendini bağlar, parti görüşü değil” dedi. Tanrıkulu Aygün’e “rahatsızlık yok” diye sahip çıktı

CHP’de Aygün çatlağı: Sözler kendini bağlar

PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamalara CHP içinden tepki geldi. Aygün’ün “Ellerinde silah olan insanlar yönünden barış isteğinin dile getirilmesi bence çok önemli. 6-7 kişilik genç bir gruptu. Çok saygılı çocuklardı. Sarıldılar, öptüler. Burada bulunan kardeşlerini sakın unutma abi dediler” sözleri ve konuşmasında sık sık “yeni CHP” vurgusu yapmasının bazı partililerce tepkiyle karşılandı.
Parti yönetiminin Aygün’ün bölgede bulunan 6 kişilik milletvekili heyetiyle birlikte Ankara’ya dönmesini talep ettiği ancak Aygün’ün savcılık sorgusunu ve ailesiyle vakit geçirme isteğini gerekçe göstererek Tunceli’de kalmayı talep ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Aygün bugün ya da yarın Ankara’ya dönecek.

Facebook’tan tepki verdi
PM’nin yeni üyesi Feyzioğlu, önceki gece yarısı kişisel “facebook” hesabına koyduğu ve isim vermeden Aygün’ün açıklamalarını eleştirdiği bildiride söyle yazdı:
“Yasama, yürütme veya yargıdan birini temsil eden hiç kimse, şiddetin en acımasızına, baskının en koyusuna başvurmayı olağan yöntem haline getirmiş bölücü terör örgütünü ‘hak savaşçısı kardeşlerimiz’den oluşan, iyi niyetli bir örgüt olarak tanıtamaz. Demokratik özerkliğin, terör örgütünün nihai hedefi olan bağımsız devlet yolunda yalnızca kısa süreliğine mola verilecek bir duraktan ibaret olduğu unutulmamalıdır. Terör örgütü ile ordumuz ve polisimiz eş tutularak, ‘karşılıklı silah bırakılsın’ denilerek demokrat olunmaz.”

Parti yetkilisi değil
Loğoğlu ise TV8’de katıldığı programda, Aygün’ün açıklamalarının önümüzdeki günlerde tartışma konusu olabileceğini belirterek, açıklamada ileri sürülen görüşlerin parti görüşü olmadığını vurguladı. Loğoğlu, “Aygün’ün açıklamaları zor şartlar altında, ailesine henüz kavuşmuş bir milletvekilinin kendi görüşüdür. Parti görüşü değildir. Parti yetkilisi de değildir. Kendisi milletvekilimizdir, elbette sözlerinin bir ağırlığı vardır ama söyledikleri kişisel görüşlerdir” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ise SkyTürk’te katıldığı programda, “Duygusallık içeren boyutları var. Kişisel görüşüdür. Bazı noktaları CHP’nin düşüncesiyle paralel değildir” dedi.

Haberin Devamı

Haberi aldıktan sonra iftara gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün, Mamak’ta bir gecekonduya iftarda konuk oldu. Gelişinde gazetecilerin Aygün’ün serbest bırakılmasına ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Aygün’ün basın toplantısı düzenleyeceğini ve sorulara yanıtlayacağını belirtti. Aygün ile telefonla görüştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, ”Kendisi ile görüştük. Mutlu, herhangi bir sorun görünmüyor. Ailesi ile beraber, dolayısıyla bir sorun yok” dedi.