Siyaset CHP kurultayında sanatçı çıkarması

CHP kurultayında sanatçı çıkarması

05.07.2012 - 18:09 | Son Güncellenme:

CHP’de 17-18 Temmuz tarihlerinde Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak 34. Olağan Kurultay hazırlıkları başladı.

CHP kurultayında sanatçı çıkarması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2 yıllık genel başkanlığının ardından yapılacak seçimli büyük kurultay için, CHP genel merkezi çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. 26 Şubat’ta yapılan olağanüstü tüzük kurultayında delegelere Anadolu Ateşi sürprizi yapan genel merkez, 34. Olağan Kurultay için ise sanatçı çıkarmasına hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, genel merkez tarafından kurultaya toplamda 100’e yakın ünlü isim ve sanatçının davet edilmesi planlandı. CHP’nin kurultay davetine şu ana kadar sanatçılar Şevval Sam, Leman Sam, Melike Demirağ, sinema ve tiyatro oyuncusu Halil Ergün, Ali Poyrazoğlu, Metin Akpınar, Altan Erkekli, Menderes Samancılar, Rutkay Aziz, yönetmen Mustafa Altıoklar ile avukat ve yazar Eşber Yağmurdereli olumlu yanıt verdi. Şevval Sam, Van 100. Yıl Üniversitesi’nde düzenlenen bir söyleşide ‘Başörtüsü benim için tekstil ürünüdür’ dediği gerekçesiyle bazı kesimlerin tepkisini çekmiş, AKP’li bazı Belediyeler ise sanatçının konserlerini iptal etmişti.

-FAZIL SAY VE YEŞİLÇAM’IN UNUTULMAZ OYUNCULARI DA DAVETLİ-

Haberin Devamı

Genel merkezin kurultaya davet ettiği diğer sanatçılar arasında muhalif açıklamalarıyla dikkat çeken dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say dikkat çekiyor. Yılmaz Erdoğan, Sinan Çetin, Orhan Gencebay ve Özcan Deniz de CHP’nin davet ettiği isimler arasında. Müjdat Gezen, Serra Yılmaz, Uğur Yücel, Bülent Ortaçgil, Mercan Dede, Ferhan Şensoy’un yanı sıra Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncuları Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit de davetliler arasında bulunuyor.

-İBRAHİM TATLISES DE LİSTEDE-

Bu isimlerin dışında, genel merkezin ‘kurultaya davet edilecekler’ listesi de bir hayli kabarık. Listede 70’e yakın isim yer alırken, CHP özgün müzik, halk müziği ve arabesk müziğin ustalarına da davet göndermeyi planlıyor. İbrahim Tatlıses, Zülfü Livaneli, Arif Sağ, Musa Eroğlu, Yavuz Bingöl, Onur Akın, Edip Akbayram, Neşet Ertaş ile Türk sanat müziğinin önemli isimleri Emel Sayın, Coşkun Sabah, Muazzez Ersoy da kurultaya davet edilecek.

-YALAN DÜNYA EKİBİ-

Listede, geçtiğimiz sezonun sevilen televizyon dizilerinden “Yalan Dünya” senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel ile Olgun Şimşek ve Sarp Apak da yer alıyor. Yine televizyoncu Okan Bayülgen’in de kurultaya davet edilmesi planlanıyor. Usta oyuncular Şener Şen, Fatma Girik, Haluk Bilginer, Nebahat Çehre ve Selçuk Yöntem, Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney, Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink, gazeteciler Banu Güven ile Müyesser Yıldız da CHP’nin 34. Olağan Kurultaya davet edilecek.