Siyaset CHP'li Özkes: AK Parti kongresi ucube

CHP'li Özkes: AK Parti kongresi ucube

01.10.2012 - 15:16 | Son Güncellenme:

.

CHPli Özkes: AK Parti kongresi ucube

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Parti’nin dün yapılan kongresini, ”ucube” olarak nitelendirdi.

Özkes, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’nin kongresinde, ”demokrasi olmadığını, Nihat Doğan’ın konserinin, AK Parti’nin kongresinden daha demokrat” olduğunu savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan başka kongrede kimsenin konuşmadığını, bazı gazetelerin kurultaya alınmadığını ifade eden Özkes, ”Böyle bir kongreye demokratik demek nasıl mümkün olur, anlamakta güçlük çekiyorum. Tabiri caizse ucube bir kongreydi. Kurtulan Numan ve Canan Osman’lardan medet uman bir iktidar var” dedi.

Özkes, Erdoğan’ın, vatandaşların dini duygularını istismar etmekte sınır tanımadığını, ülkenin karşı karşıya olduğu iç ve dış sorunları kamuoyundan uzak tutmak için her zamanki gibi din, iman, cami, Kuran’ı istismar ettiğini ileri sürdü.

Erdoğan’ın, camilerin ahır yapıldığını iddia ettiğini ifade eden Özkes, ”Sayın Başbakan, hangi cami, hangi yazılı emirle, hangi tarihte ahıra çevrildi madem açıkça söylemiyorsun o halde Allah’tan kork. Gerçek dışı bir yaftayı diline pelesenk etme. Cami restorasyonlarındaki yolsuzlukların, ranta dönüştürülen cami arsalarının, kendi milletvekili ve parti mensuplarınca parsellenen camilere ait işyerlerinin hesabını veremeyen Başbakan, cami kahramanlığına soyunmasın. Camileri ve cenaze namazlarını istismar ederek, camilere kendisinden daha fazla zarar veren bir kimsenin olup olmadığını Sayın Başbakan’a, Allah rızası için öneriyorum” diye konuştu.

-”Ağlayanlar ve ağlatanlar”- CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti kongresini değerlendirdi.

AK Parti kongresinde, ağlayanları ve ağlatanları gördüklerini ifade eden Öner, kongre öncesinde de şehit analarının ağladığını, milletin dert küpü olduğunu söyledi.

Kongrenin hangi sorunları çözdüğünü soran Öner, Başbakan Erdoğan’ın tek kişilik gösterisinin, ibret alınacak derslerle dolu olduğunu belirtti.

Öner, ”Şehit anaları ağlarken, baş konuk olarak ağırlananlardan gurur duyan kongre şakşakçıları salonu inletiyordu. İki zıt kutbu aynı anda birden istismar edebilmek, üstün beceriler gerektirir. Kongre sonrası zamlarla milletin anasını, kimler ağlatacak? Sayın Başbakan, zalim oldu, mazlum rolü oynadı, yalan söyledi, yalan dünyadan söz etti. Sayın Başbakan, cumhurbaşkanlığına kapı aralamak üzere es çizmiş. Hiç heveslenmesin; bu büyük millet, Barzani’den onur duyan kongre şakşakçılarıyla, Barzani’yi baş konuk edenlerin hakkından günü geldiğinde, bir daha belini doğrultamayacak şekilde gelecek, sırtını yere serecektir” görüşünü savundu.