Siyaset Devlet Özal’a da engel çıkarmıştı

Devlet Özal’a da engel çıkarmıştı

08.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İhsanoğlu, Aydın’da Menderes’e gönderme yaptı ve ‘Yeter söz milletin’ diyenlerin bölgesinde olduğunu belirtti. İhsanoğlu halkın Özal’ı Köşk’e gönderdiğini söyledi

Devlet Özal’a da engel çıkarmıştı

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ülke turuna devam eden Ekmeleddin İhsanoğlu, Aydın’daki programına gitmek için eşi Füsun İhsanoğlu’yla birlikte geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda yerel basın temsilcileriyle buluştu. İhsanoğlu’nu karşılamaya ve toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Alattin Yüksel, CHP İl Başkanı Ali Engin, MHP İl Başkanı Nejat Karataş, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, DP ve BTP yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları geldi.
Orta Anadolu, Karadeniz ve İstanbul’da halktan büyük ilgi gördüğünü belirten İhsanoğlu, “Halk değişim istiyor, herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı istiyor. Halk ötekilenmekten, zıtlaşmaktan, cepheleşmekten, kutuplaşmaktan bıkmış, korku ve endişe içerisindedir” dedi. İhsanoğlu, eski başbakanlardan Adnan Menderes’e gönderme yaparak “Ege’ye gelmek Türk demokrasisi bakımından önemli bir ziyarettir. Çünkü Ege’den özellikle Aydın’dan Türkiye’nin demokratik süreci başlamıştır. “Yeter söz milletin” diyenler bu bölgeden yetişmiştir” diye konuştu.

Özal örneği
Halkın gösterdiği bu samimiyetin seçimde en büyük teminatı olduğunu belirten İhsanoğlu şunları söyledi: “Diyorlar ki sizde devlet imkanları yok, uçak yok, helikopterler yok. Devletin, partinin tüm gücü ve partiyi destekleyen büyük çevrelerin gücü sizde yoktur diyorlar. Doğrudur, yoktur. Eşitsiz şartlarda yarıştığımızı biliyoruz. Orantısız, ölçüsüz şartlar var. Ama bunların hepsinden büyük hakkın iradesi, halkın iradesi var. Cenabı Allah bizim muinimiz olacaktır. Rahmetli Turgut Özal yola çıktığı zaman buna benzer çok şeyler görmüştür. Devlet kendisinin karşısında bir hazırlık yapmıştı. Ama halk Turgut Özal’ı, bir bürokratı hükümetin başına getirdi. Biz de inşallah hakkın rızası ve desteğiyle, halkın desteğiyle geleceğiz” dedi.

‘Darbeci Sisi’
İhsanoğlu, Mısır’daki olayları “darbe” olarak tanımlayamadığı yönündeki iddialar için de “Bunların hepsi buharlaştı. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı darbeci Sisi’ye tebrik mektubu gönderdi, mesele bitmiştir” dedi. İftarın ardından vatandaşlara seslenen İhsanoğlu, “Bir Anadolu adamıyım ben. Gurbette yetiştim. Yurt dışında eğitimlerimi yaptım dünya liderleriyle görüştüm ama benim aklım fikrim Türkiye’de Anadolu’daydı” dedi.