Siyaset Ecevit’ler kavuştu

Ecevit’ler kavuştu

20.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk siyasetine damga vuran kadınların başında gelen Rahşan Ecevit, vasiyeti üzerine, 14 yıl önce kaybettiği eşi Bülent Ecevit’in Devlet Mezarlığı’ndaki kabrine defnedildi

Ecevit’ler kavuştu

DSP Kurucu Genel Başkanı, eski Başbakan Bülent Ecevit’in 97 yaşında hayatını kaybeden eşi Rahşan Ecevit, dün son yolculuğuna uğurlandı. Rahşan Ecevit özel izinle 14 yıl önce kaybettiği eşi Bülent Ecevit’in Devlet Mezarlığı’ndaki kabrine defnedildi.

Haberin Devamı

Tedavi gördüğü hastanede cuma günü vefat eden Rahşan Ecevit için Kocatepe Camisi’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanları Hikmet Çetin ve Cemil Çiçek, AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Ankara Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski bakanlar Hikmet Sami Türk ve Yaşar Okuyan, eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Rahşan Ecevit-Bülent Ecevit Bilim, Kültür ve Sanat Vakfı Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, siyasi parti mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törene, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal çelenk gönderdi. Cenazede taziyeleri, Rahşan Ecevit’in kız kardeşi Asude Aral kabul etti. Ecevit’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı’na götürüldü.

Haberin Devamı

Ecevit’ler kavuştu

Rahşan Ecevit’in kız kardeşi Asude Aral çok bitkindi.

‘Şükran borçluyum’

Kılıçdaroğlu, camide yaptığı açıklamada, siyaset dünyasının önemli bir aktörünü sonsuzluğa yolcu ettiklerini belirterek, herkesin derin üzüntü içerisinde olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Siyaset dünyamızın önemli bir aktörünü sonsuzluğa yolcu ediyoruz. Hepimiz üzüntülüyüz, derin üzüntü içerisindeyiz. Rahşan Hanım siyaset dünyamızda, eşiyle birlikte uzun bir mücadele zamanı başlattılar. Demokrasi, hukuk, liyakat, siyasette temizlik, dürüstlük açısından. Sadece Türkiye değil, bütün dünyaya örnek davranışlar sergilediler. Onların ifade ettiği, ‘halkça bir düzeni’ bugün de arıyoruz. İnsanca bir yaşamı bugün de arıyoruz ve aramaya devam edeceğiz. Birlikte mücadele ettiler, birlikte yol yürüdüler, birlikte hapse girdiler. İşçilerin, yoksulların haklarını birlikte aradılar. Aramaya devam ediyoruz. Onların bıraktığı ilkeler bizim bugün için de sürdürmeye çalıştığımız ilkelerdir. Bu vesileyle ben parlamentoda grubu olan, olmayan bütün milletvekillerine şükran borçluyum. Ortak hareket etme açısından. En azından bir acı karşısında parlamentonun birlikte olması bizim açımızdan son derece değerlidir.”

Haberin Devamı

Ecevit’ler kavuştu

Gözyaşı döktüler

Ecevit’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, cenaze aracından alınarak yakınları ve eski CHP’li milletvekilleri tarafından musalla taşına konuldu. Törene katılan bazı vatandaşlar, üzerinde yazma bulunan tabutun başında dua etti, bazıları gözyaşlarına engel olamadı. Memleketi Şebinkarahisar’dan gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından cami avlusunda “Bu kalp sizi unutur mu?’, ‘Ahde vefanızı, memleketimize olan sevdanızı unutmayacağız’ ve ‘Bir asırlık vefa, sadakat ve aşk” yazılı pankartlar açıldı. Cenazeye katılanlar yakalarına, Rahşan Ecevit’in eşi Bülent Ecevit’in omzuna yaslanırken çekilen fotoğrafını taktı.

Aynı mezara defin

Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Rahşan Ecevit’in cenazesi, cenaze aracına taşındı. Kılıçdaroğlu da bir süre tabuta omuz verdi. Ecevit’in cenazesi, isteği üzerine eşi Bülent Ecevit’in kabrinin de bulunduğu Devlet Mezarlığı’na götürüldü. Bülent Ecevit’in Devlet Mezarlığı’ndaki mezarı açıldı. Rahşan Ecevit, 14 yıl önce kaybettiği eşi Bülent Ecevit ile aynı mezara defnedildi.

Haberin Devamı

Ecevit’ler kavuştu

Memleketinden toprak

Rahşan Ecevit’in mezarına konulmak üzere, memleketi Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinden toprak gönderildi. Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, ilçeden aldıkları toprağı, merhum Rahşan Ecevit’in mezarına bırakacaklarını belirterek, “Eniştemiz olarak gördüğümüz Bülent Ecevit’in mezarına da Şebinkarahisar’dan gönderilen toprak bırakılmıştı. Rahşan Hanım’ın çok sevdiği Şebinkarahisar’dan getirdiğimiz toprağı da mezarına koyduk” dedi.