Siyaset Eski Ak Parti vekili, bakan yardımcısı oldu

Eski Ak Parti vekili, bakan yardımcısı oldu

08.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Ak Parti milletvekili Veysi Kaynak Adalet Bakanlığı Bakan yardımcısı, TRT’ye sınavsız girdiği iddiasıyla tanınan Arınç’ın eski danışmanı Erkan Durdu da Basın Yayın Genel Müdür Yardımcısı oldu

Eski Ak Parti vekili, bakan yardımcısı oldu

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na eski Ak Parti Milletvekili Veysi Kaynak getirildi. Dışişleri Bakanlığı müşavirliğine, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer‘in başdanışmanı Büyükelçi Selim Sermet Atacanlı getirilirken, ismi, TRT Strateji Dairesi Başkanlığı’na sınavsız girdiği iddialarıyla gündeme gelen Bülent Arınç’ın eski danışmanı Erkan Durdu, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı.
Adalet, Avrupa Birliği, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim, Ekonomi, Maliye ve Dışişleri bakanlıklarıyla Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne ait atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

AB Müsteşarı
Avrupa Birliği Müsteşarlığı’na Mehmet Haluk Ilıcak atandı. AB Müsteşar Yardımcılıklarına da Dr. Fatih Hasdemir, Faik Hasip Burak Erdenir ile Ahmet Yücel’in ataması yapıldı.
Dışişleri Bakanlığı’nda açık bulunan Müsteşar Yardımcılığına Büyükelçi Mehmet Hasan Göğüş getirilirken, Siyaset Planlama Genel Müdürlüğü’ne Büyükelçi Esat Şafak Göktürk, İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü’ne Büyükelçi İsmail Ethem Tokdemir, Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğüne Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç, Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Büyükelçi Avrupa Genel Müdürü Adnan Başağa, Avrupa Genel Müdürlüğü’ne Büyükelçi Ömer Kaya Türkmen, Protokol Genel Müdürlüğü’ne Büyükelçi Salim Levent Şahinkaya atandı.

‘Sicil’de yargılandı
Dışişleri Bakanlığı’nda açık bulunan müşavirliklere 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başdanışmanlığında bulunduktan sonra Tokyo Büyükelçiliği’ne atanan ve daha sonra merkeze çekilen Büyükelçi Selim Sermet Atacanlı ile Büyükelçi İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Hasan Servet Öktem atandı. Öktem, Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkan1ığı görevindeyken, Melbourne Başkonsolos Muavini Vahit Özdemir’e ilişkin, ‘memuriyetini, itibar ve kişiliğini olumsuz etkileyecek yetkisiz ve mükerrer sicil düzenleyerek, görevi kötüye kullandığı‘ iddiasıyla yargılanmış, hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istenmişti.f
Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliğine Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Murat Şenal atandı. Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan bakanlık müşavirliklerine Abdulhamit Yıldız ile Ethem Kalın’ın atamaları yapıldı. Kalın, 12 Haziran seçimlerinde Eskişehir’den Ak Parti milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti.