Siyaset Hoca Hacca, Çiller koltuğa

Hoca Hacca, Çiller koltuğa

12.04.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hoca Hacca, Çiller koltuğa

Hoca Hacca, Çiller koltuğa

BAŞBAKAN Necmettin Erbakan, Pazartesi günü ailesiyle birlikte Hac'ca gitmesiyle, Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, 26 Nisan'daki MGK öncesinde, sekiz gün süreyle Türkiye yönetiminde tek yetkili olacak.
RP'liler, Çiller'in Erbakan'ın yokluğunda bazı kararnameleri uygulamaya koyması endişesini dile getirirken, DYP'liler Çiller'in gergin geçmesi beklenen MGK'ya Başbakan adına vekaletinin, ortamı yumuşatmasını bekliyor.
Erbakan, Refahyol'un kuruluşundan buyana İran'la başlayan Uzakdoğu gezisi ve Afrika gezisi ardından koltuğunu üçüncü kez Çiller'e bırakıyor.
ANAP'lılar, Erbakan 25'inci kez Hacca gitmesini eleştirdi.
ANAP Trabzon Milletvekili Eyüp Aşık, bir kez Hacca gitmenin dini vecibe anlamında yeterli olduğunu belirterek, "Sayın Erbakan 25'inci kez Hacca gittiğine göre, demek ki daha önce gittiği 24 haccı bozmuş" dedi.
25 kez hacca gitmenin dini açıdan bir anlamı olmadığını belirten ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Karakoyunlu da tepkisini, "25 kez hacca gideceğine 24'ünün parasıyla okul vs yaptırabilir. Erbakan 24 kişinin hakkını yemiş" sözleriyle dile getirdi.
ANAP İstanbul Milletvekili Korkut Özal ise, birden fazla Hacca gitmenin insanı ruhi ve fiziki olarak rahatlattığını söyleyerek, Erbakan'a dolaylı destek verdi.
Devlet Bakanları Fehim Adak, Nevzat Ercan, Sabri Tekir ve Lütfü Esengün'le Bayındırlık ve İskan Bakanı Cevat Ayhan ve Çevre Bakanı Ziyattin Tokar, hac için dün Suudi Arabistan'a gitti.
Suudi Arabistan'da bulundukları süre içinde Adak'a Devlet Bakanı Cemil Tunç, Ercan'a Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, Tekir'e Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Esengün'e Devlet Bakanı Abdullah Gül, Ayhan'a Devlet Bakanı Mehmet Altınsoy, Tokar'a da Tarım ve Köyişleri Bakanı Musa Demirci vekalet edecek.
Vekaletlere ilişkin tezkereler, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.