Siyaset Meclis kapanmadan yasa geçecek

Meclis kapanmadan yasa geçecek

08.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında hayvan hakları yasasının Meclis kapanmadan önce geçmesi için talimat verdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “MYK’da hayvan hakları yasasını son kez görüşüyoruz. Meclis kapanmadan bu yasa geçecek” dedi

Meclis kapanmadan yasa geçecek

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

3 YILLIK PLAN: (Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunu) Son derece tedirgin edici bir tablo. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın açıkladığı eylem planı güçlü bir şekilde takip edilecek, gerekleri güçlü bir şekilde yerine getirilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu bizzat takip ettiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza talimatlar verdiğini ifade etti. Bu deniz salyası sorununu tabiatı bütün tehlikelerden korumak ve kurtarmak için çok ciddi bir uyarı olarak ele alıyoruz. İleri biyolojik arıtma tesisi yapmanın ne kadar önemli olduğu, yapmamakla övünmenin, bunlarla ilgili temel atmama töreni düzenlemenin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Marmara Denizi’nde 91 noktada denetimler sürüyor. Acil eylem planı devreye girmiştir. 3 yıllık plan çevresinde tamamlanacak.

Haberin Devamı

TBMM’DE NE İŞİ VAR?: (TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın açıklamaları) Milletvekili sıfatı taşıyan bir kişinin ‘Devlet katildir, seri cinayetler işliyor’ demesi... Bu, silahlı terör örgütleri tarafından kullanılan bir üslup. Böyle düşünüyorsa TBMM’de ne işi var? Bir devlete ‘katil’ demek o devlete millet tarafından verilmiş meşruiyete saldırı demektir. Hakkında soruşturma açılmış zaten. Yargı soruşturmasını açmış, kararını verdikten sonra parti olarak üzerimize düşen vazife olursa gereğini yerine getiririz.

SON KEZ GÖRÜŞÜYORUZ: MYK’da hayvan hakları yasasını son kez görüşüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı, bunu son kez değerlendireceğiz ve bu dönem, Meclis kapanmadan bu yasa geçecek. Derneklerin, vatandaşların, STK’nın taleplerine, hassasiyetine daha uygun bir yaklaşım ortaya çıkacak.

ABD İLE NEGATİF SAYFALARI ÇIKARMAK İSTİYORUZ: (Erdoğan-Biden görüşmesi) İki liderin yüz yüze ilk görüşmesi olacak. Daha önceden tanışıyorlar. Birbirlerinin siyasi yaklaşımlarını biliyorlar. Cumhurbaşkanımızın rahatsızlığı sırasında evinde ziyaret etmişti. Şimdi büyük bir ajandaya sahibiz. ABD ile müttefiklikten başlayarak, dünyanın çeşitli yerlerinde omuz omuza özgürlüklerin ve değerlerin korunması için mücadele ettik. Bu büyük ajandanın içinde olumsuz sayfalar var. Sözde Ermeni soykırımı, Kıbrıs konusunda Rum kesimine destekleri, PYD/YPG terör örgütüne, FETÖ’nün himayesi edilmesi gibi temel konular var. Bizim arzumuz negatif sayfaları çıkarmak. Türkiye’nin beklentilerine uygun sonuçların ortaya çıkması. Akdeniz’de, Libya’da yapmamız gereken işbirliği var. İkili ticaret hacminin artırılmasına yönelik performansı arttırmak gerekiyor. Umarız muhataplarımızın da hazırlıkları bu yöndedir.

Haberin Devamı

Meclis kapanmadan yasa geçecek

Erdoğan, partisinin Gençlik Kolları tarafından düzenlenen e-Spor turnuvasının final maçını izledi, başarılı olanlara ödüllerini verdi.

Meclis kapanmadan yasa geçecek

Erdoğan, Beştepe’deki ‘15 Temmuz Şehitler Anıt’ önünde vatandaşlarla sohbet etti.