Siyaset Milletvekili Ersoy  MHP’den istifa etti

Milletvekili Ersoy  MHP’den istifa etti

17.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, partisinden istifa etti. Ersoy, yerel bir televizyonda katıldığı programda ekonomik gidişata ilişkin değerlendirmeler yaparken, vatandaşın enflasyondan inanılmaz derecede muzdarip olduğunu belirterek, "Bence açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek, görmemezlikten gelemeyiz" demişti.

Milletvekili Ersoy  MHP’den istifa etti

Bu açıklamaları nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla ihraç istemiyle disipline sevk edilen Ersoy'a 7 günlük bir savunma süresi verilmiş, Disiplin Kurulu'nun önümüzdeki hafta kararını vermesi bekleniyordu. 

Haberin Devamı

Bahçeli'nin önceki akşam milletvekillerine verdiği iftar yemeğine de çağrılmayan Ersoy, dün sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. 

Ersoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Liderim Sayın Devlet Bahçeli Bey'e ve davama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı ve sadık kalacağım. Disipline sevkimle ilgili kamuoyunda yapılan istismar edici tartışmaların davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf amacıyla partimden bugün istifa ediyorum." 

Herhangi bir partiye katılması beklenmeyen Ersoy'un istifasıyla MHP'nin milletvekili sayısı 47'ye düşerken Bağımsız vekillerin sayısı 8'e yükseldi.