Siyaset 'Üç konuda acilen tedbir alınmalı'

'Üç konuda acilen tedbir alınmalı'

30.03.2022 - 06:35 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, özetle şu mesajları verdi:

Üç konuda acilen tedbir alınmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

NAL TOPLAYACAK: MHP'yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının iniş halinde olduğunu göstermeye çabalayan kim varsa 2023’de nal toplayacak. 

MİLLİ BİR ZARURET: Rusya ile Ukrayna’nın tarımsal faaliyetlerinde muhtemel aksaklıkların dünya genelindeki açlık sorununu kamçılayacağı iddia edilmektedir. Türkiye’nin üç ana başlık altında acil ve stratejik tedbirler alması milli bir zaruret olarak karşımızdadır. Birinci stratejik tedbir olarak, gıda güvenliğinin tam ve eksiksiz sağlanması şarttır. İkinci stratejik tedbir, enerji arz güvenliğinin temin ve takviye edilmesidir. Üçüncü stratejik tedbir olarak, özellikle bazı mal ve hizmetlerin, yine bir kısım gıda ve diğer ürünlerin fiyatlarında görülen hormonlu artışlara karşı caydırıcı ve etkili önlemlerin sürdürülebilir mahiyette alınmasıdır.

Haberin Devamı

BİZ DE RAHATSIZIZ: Enflasyonun, hayat pahalılığın geldiği noktadan doğal olarak biz de rahatsızız, biz de müştekiyiz.  

‘Kuytul ittifakı’

Bahçeli, Rus ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul’da bir araya gelmesi için “Temennimiz Putin ile Zelenski’nin yüz yüze görüşmelerini İstanbul’da yapması, savaşı barışla düğümlemeleridir. İnanıyorum ki, dünyanın beklediği çözüme bir adım daha yaklaşılmıştır” dedi. Yuvarlak masa etrafında toplanan muhalefet liderleri için ‘Kuytul ittifakı’ diyen Bahçeli, “Zillet ittifakı Türk polisine işkenceci diyen devasız ve edepsiz zihniyetin ev sahipliğinde, ama bu defa Atatürk posterinin duvara asıldığı bir odada, yine yuvarlak masa etrafında bir araya gelmişlerdir. Daha önceki toplantılarını 6+1 formatında yapan bu partiler, Kuytulcuları da alarak sayıyı 6+2’ye çıkarmışlardır” dedi.