Fenerbahçe Fenerbahçe Genel Kurul'u karıştı! Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a sert yanıt: Ya aday olun ya da karşımızdan çekilin

Fenerbahçe Genel Kurul'u karıştı! Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a sert yanıt: Ya aday olun ya da karşımızdan çekilin

17.06.2023 - 16:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulunurken kongre üyeleri arasında kavga çıktı. Olayların sakinleşmesinin ardından Ali Koç konuşmasına devam ederken sarı-lacivertli ekibin eski Başkanı Aziz Yıldırım'a yanıt verdi ve çağrıda bulundu. İşte yaşananlar...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Ali Koç'un açıklaması sırasında gerginlik yaşandı. Ayrıca Başkan Ali Koç, sarı-lacivertli ekibin eski Başkanı Aziz Yıldırım'a yanıt verdi 

Haberin Devamı

KONGREDE GERGİN ANLAR

Fenerbahçe 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapılırken, sarı-lacivertli kulübün Başkanı Ali Koç’un açıklama yaptığı sırada tansiyon yükseldi. Ali Koç’un "Bu durumda olmak ne kadar zor biliyor musunuz? İçimizdeki durumdan zevk mi alıyoruz. İsteyerek mi yapıyoruz" açıklamasını yaptığı sırada tribünden münferit olarak 'Evet' cevabının gelmesi üzerine gerginlik başladı. Salonda bulunan üyeler ayrıca 'Taraftar istifa' sloganları attı.

Tartışma güvenlik görevlilerin araya girmesiyle yatıştırıldı ve Ali Koç daha sonra konuşmasına devam etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

'FUTBOLDA BAŞARI YOKSA NE ÖNEMİ VAR?'

"Hepimizin canı sıkkın, hepimizin söyleyeceği şeyler var. Ben şahsen maddi konuların konuşulmasından rahatsızım. Tablo böyleyse maddi konuların ne önemi var? Gökten para yağsa, Samandıra'dan altın çıksa, futbolda başarı yoksa ne önemi var? Ben de sizin tarafınızda olsam, bu karşılaştığımız tablo hakkında benzer düşüncelerde olurdum."

Haberin Devamı

 "Şampiyon olamasak da en tepe için mücadele ettiğimizi herkes bilsin."

'EN ÜZÜLDÜĞÜM OLAY'

"Bir arkadaşımız çıktı, parmak sallama olayını söyledi. En üzüldüğüm olay bugün. 10 saniyelik video, öncesini ve sonrasını bilmeden yaptığınız yorumlar beni üzmüştür. İşler ne kadar gergin olursa olsun, aleyhte tezahürat olacak diye son futbolcumuz sahayı terk edene kadar içeri kaçmayan, taraftardan uzak olmayan, sokakta da taraftarla olan bir insanım. 2-3 tane olumsuz örneğiniz varsa, 100'lerce 1000'lerce olumlu örnek veririm. Sosyal medya pompalamasıyla, bir sürü konuda bu yorumların yapılmasına sebep verilmektedir."

"Dişinizi bize gösteriyorsunuz diye bana kızıyorsunuz. Peki siz dişinizi kime gösteriyorsunuz? Eski başkanlar, yöneticiler, eski futbolcular... Siz dişinizi kime gösteriyorsunuz? Fenerbahçe'nin en büyük düşmanı maalesef yine kendi içimizde."

28 ŞAMPİYONLUK BAŞVURUSU

"28 şampiyonluk başvurusu. Geldiğimiz günden beri üstünde çalışıyoruz. 6 Mart 2021'de başvurular yapılmış. 6 mektup, 7 dilekçe... Aradan 2 sene 3 ay geçmiş. Biz sahaya 5 yıldızla çıkınca konu oluyor. Bunun sebebi kurallara isyan etmek değil, bu işin olumlu ve olumsuz bir şekilde çözüme gitmemesine olan tepkimizdir."

Haberin Devamı

Fenerbahçe Genel Kurulu karıştı Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: Ya aday olun ya da karşımızdan çekilin

'FENERBAHÇE'NİN HAKLARINI BERABER KORUMALIYIZ'

"Neden futbolun paydaşlarının yıllarca konuştuğu hakem hataları, neden hiç Fenerbahçe lehine olmuyor? Neden hep Fenerbahçe aleyhine oluyor? Bunları bir düşünün! Aziz Yıldırım, Ali Koç, gelecek diğer başkanlar... Bunları bugünkü yönetimle alakalı görüyorsanız, diyecek bir şeyim yok. Başarı istiyorsak, Fenerbahçe'nin haklarını hep beraber korumalıyız."

'NEDEN BİR ADAY ÇIKMIYOR?'

"Aday çıkmayacağı olan bir ortamda genel kurula gitmek, önümüzdeki sezonun bütün yapılanmasını ve planlamasını riske edecek bir durum. Bunu 3 yaşındaki çocuk bile anlar. Değişim isteyen arkadaşların sorması gereken soru şu; neden bir aday çıkmıyor? Bir aday çıkarın. Özellikle Fenerbahçe kötü gittiğinde, mangalda kül bırakmayıp lokantalarda eğlenceler veren insanlar, size söylüyorum. Çıkarın bir aday. Haksız olduğumuz noktalar da olsa, başarısız olduğumuz noktalar da olsa, iyi niyetimizle elimizden geleni yaparken çıkın aday olun, biz de geri çekilelim. Biz bu kadar fedakarlık yaparken başarısız olmak ne kadar acı biliyor musunuz?"

Haberin Devamı

'TESADÜF DEĞİL'

"Bize yakışmayan durum için hepinizden özür dilerim. Fenerbahçe bir ve bütün olursa başarıya ulaşabilir. O blokta eski kulüp çalışanının da olması tesadüf değil!"

'EN BÜYÜK YATIRIMI DÜNYACA ÜNLÜ HOCAYA YAPTIK'

"En büyük yatırımı dünyaca ünlü hocaya yaptık. 2019'da Portekiz'de bir kulüp başkanından hoca tavsiyesinde bulunmasını istedim. 'Acil başarı istiyorum' dedim. Acil başarı için Jorge Jesus ismini verdi, o zaman mümkün olmadı. Seneler sonra kısmetmiş geldi. Kimse sorgulamadı, herkes alkışladı. 'Ders alınmış, öğrenilmiş' denildi. Sahadaki futbolumuz alkışlandı. Jorge Jesus'u kimse sorgulamadı. Şimdi herkes gitmesi için mesajlar atıyor. 39 senede 20 şampiyonluk, Güney Amerika Şampiyonlar Ligi kazanmış. Suudi Arabistan, Portekiz, Brezilya'da başarılı olmuş adam, herkes tarafından kabul gördü."

Haberin Devamı

"Rakiplerimizden 17 maç daha fazla oynadık. UEFA sıralamasında üst sıralara yükseldik. Sevilla'yı salladık ama yıkamadık. Gruptan lider çıktık. Ligde son 10 yılın en iyi puan ortalamasını tutturduk."

'HALA FENERBAHÇE'NİN GOLCÜSÜ YOK DİYORSUNUZ'

"İstatistiksel olarak hiç de fena sayılmayacak bir sezon yaşadık. Türkiye Kupası'nı kazandık. Vedat'ı 20'ye yakın paraya sattık. Valencia ile Batshuayi 62 gole katkı sağladı. Hala Fenerbahçe'nin golcüsü yok diyorsunuz."

'SANKİ AYIP ETTİK'

"Türkiye Kupası'nı kazanmakla sanki ayıp ettik. Vizyonumuz tabii ki o değil ancak başkaları küçümseyecek diye almasa mıydık? 10 senedir kupayı alamamışız."

ARDA GÜLER AÇIKLAMASI

"Arda Güler'in ne olacağı belli değil ama bizi yerden yere vuruyorlar. Enner Valencia'dan Allah razı olsun. Ancak yeri geldi, onu da yerden yere vurduk. Her türlü kötülük, şanssızlık ve uğursuzluk başımıza geldi."

YENİ TEKNİK DİREKTÖR

"Yeni teknik direktör için birçok kişiye sorduk. Bir kısmı 'Türk olsun' diyor, bir kısmı 'Türkiye'yi bilen yabancı olsun' diyor. Piyasada müsait olan geçen seneye göre çok daha fazla hoca var. Tüm bu görüşlerin ardından, Türkiye'yi bilmeyen, Türkiye'de çalışmayan hoca ile çalışmanın risk olduğuna karar verdik. Gelecek sezon camiayı çok iyi bilen bir Türk hocayla çalışmanın bizim için en uygun olacağını düşünüyoruz."

ALİ KOÇ'TAN ÇAĞRI

"Mümkün olan en kısa zamanda; ağustos, eylül bilemediniz ekim. Lütfen ortaya çıkın. 200 oyunuzu alın, resmiyet kavuşsun ve kulübe gelin. Bizim dönemimiz bitene kadar istediğiniz her konuda, merak ettiğiniz, incelemek istediğiniz, anlamak istediğiniz, göreve geldiğiniz zaman çok daha hızlı koşabilmenizi sağlayacak bilgiler ve donanımlarla hazırlamak istediğiniz ne varsa, biz sizin hizmetinizde olacağız."

ALİ KOÇ FENERBAHÇE TARAFTARINA SESLENDİ

"Fenerbahçe taraftarına da soruyorum. Bir taraftar olarak, biz belki de çoluğumuz, çocuğumuz, eşimizden sonra Fenerbahçe'ye yeterince sahip çıkabiliyor muyuz? Tribündeki gücü eski nitelikte, güçte yapabiliyor muyuz? Eski kültürümüze yakın olduğumuzu düşünmüyorum."

AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMASINA YANIT

"Sayın Başkan Aziz Yıldırım... O, bana Ali Koç diye hitap ediyor. Bir kez daha bizleri şaşırtmadı! Biz rakiplerin uzantılarıyla, TFF'deki köstebeklerle mücadele ederken, ne yazık ki bir de kendi efsane başkanımızla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bu konuyla ilgili birçok mail geliyor. Aziz Yıldırım ile bir kez yarıştım. Söylediklerim, onları fitili ateşlemesi nedeniyledir. Aday olarak çıkmadılar. Buraya gelmediler, hep arkadan oynadılar. Onlardan ricam, bırakın şu sezonu Fenerbahçe için rahat geçirelim. Bizleri aşağıya çekmeyi çalışmayın. "

Fenerbahçe Genel Kurulu karıştı Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: Ya aday olun ya da karşımızdan çekilin

'SİZİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM'

"Sizi anlamakta güçlük çekiyorum. Bir dediğiniz, bir dediğinizi tutmuyor. Ben hiçbir zaman size saygıda ve sevgide kusur edeceğimi sanmazdım. Saygıda yine etmem. Ya ben sizi yanlış tanımışım, ya da siz çok değiştiniz. Yönetimdeyken böyle bir insan olarak tanımamıştım sizi. Yaptıklarınız için Allah razı olsun. Çok çektiniz, çok uğraştınız ancak çok şeyler dayatmaya çalıştınız. Son 5-6 senede şirazesi kaydı işin."

'NEDEN BİZE YOL GÖSTERMİYORSUNUZ'

"Hep bize öğretmediniz mi? Muhaliflere kızmadınız mı? Bir şey söyleyecekseniz, gelin bu kürsüde söyleyin demediniz mi? Bize böyle öğretmediniz mi? Mertçe, yüreğinizle burada konuşun demediniz mi? Bu sadece size mi geçerli değil? Siz niye buraya gelip bize hitap etmiyorsunuz? Niye Nihat Özdemir gibilerine ses çıkarmıyorsunuz? Neden bize yol göstermiyorsunuz? Siz bizim neden elimizden tutmuyorsunuz?"

'YAPIP, YAPMADI DEMEYİN'

"Bırakın bu adama bir şey demeyi, kapısına gidip başkanlık teklif ettiniz. Hürriyet'te bir haber çıktı, inkar ettiniz. Doğru söylemiyorsunuz. Gittiğinizi ben biliyorum. Ya bir şey yapıp arkasında durun, ya da yapmayın. Yapıp, yapmadım demeyin."

'BİZ SİZE SAYGISIZLIK MI YAPTIK'

"Sizinle yüz yüze gelemiyoruz. Arada balıkçıda yollarımız kesişiyor. Bazı şeyleri artık soracağım. Eski bir yöneticiniz, bize yakın birine geleceğinizi söyledi. Neden gelmediniz? Burası düz ayak. Size ihtiyacımız var. Size çok kez mektup yazdım. Evet, size ihtiyacımız var. 5 mektup yazdım, açmadan geri yolladınız. Telefon mesajlarına dönmediniz. Biz, size saygısızlık mı yaptık?"

'YA ADAY OLUN YA DA ÇEKİLİN'

"Başarısız olabiliriz ama bu kulübün her kuruşuna sahip çıkıyoruz. Dışarıda duracaksınız, bizi ortaya atacaksınız, dalga geçeceksiniz... 'Fenerbahçe benim' diyeceksiniz. Şuraya gelip iki laf etmeyeceksiniz. Yazıklar olsun!"

Fenerbahçe Genel Kurulu karıştı Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: Ya aday olun ya da karşımızdan çekilin

"Artık ya aday olun ya da karşımızdan çekilin."

"Siz bizim, Fenerbahçe'nin 20 yılında canını vermiş başkanımızsınız. Bu böyle kalacak ancak başkaları da bu makama talip olabilir."

'BAŞARISIZLIK VARSA SORUMLUSU ALİ KOÇ'TUR'

"Ben hepinizden şahsım adına özür diliyorum. Hoca şöyle yaptı, böyle yaptı değil. Başarısızlık varsa sorumluluk yönetimindir. Başarısızlık varsa ki futbolda var, bunun sorumlusu Ali Koç ve yönetim kuruludur. Hepinizden özür dilerim."

Yazarlar