Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan derbide zor karar!

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan derbide zor karar!

09.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

F.Bahçe Teknik Direktörü Kartal, Beşiktaş derbisindeki defans hattına bugün karar verecek. Tecrübeli çalıştırıcı ya sakatlığını mental olarak atlatamayan Djiku’ya şans verecek ya da Samet ve Oosterwolde ile devam edecek.

Fenerbahçede İsmail Kartaldan derbide zor karar

Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal’ı, Süper Lig’in 15. haftasında bugün oynanacak Beşiktaş derbisinde zor bir karar bekliyor. Tecrübeli çalıştırıcının, Djiku sakatlığını atlatsa da ona şans verme konusunda çekinceleri olduğu ortaya çıktı. Sarı-lacivertli takımda zorunlu olarak son dönemde Samet-Oosterwolde ikilisi defansta görev yaparken, Djiku’nun dönüşüyle Kartal’ın kafası karıştı. Her ne kadar Beşiktaş bu sezon beklentinin altında kalsa da derbi maçların havasının farklı olacağını bilen sarı-lacivertli takımın teknik patronu, 40 gündür idman yapmayan ve sakatlığını fiziksel olarak atlatsa da mental olarak atlatamayan Djiku’nun yerine yine Samet’e şans verebileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Antrenmanlarda oynanan çift kale maçlarda ikili mücadelede eski sertliğini kazanamadığı gözlenen sarı-lacivertli futbolcu için Kartal son kararını bugün verecek. Tecrübeli çalıştırıcının, son idmanda Djiku’nun performansını yeterli görürse ona formayı verecek. Böylece defans hattı Osayi-Djiku-Oosterwolde-Ferdi dörtlüsünden oluşacak.

Öte yandan İsmail Kartal sakatlıkları devam eden Becao ve Zajc’tan derbide yararlanamayacak. Takımla çalışmalara başlayan ancak maç eksikleri bulunan Serdar Aziz ile Mert Hakan Yandaş’ın ise durumu belirsizliğini koruyor.

REHAVET UYARISI

Sarı-lacivertli takımın teknik patronu oyuncuları ile yaptığı toplantılarda derbinin havasının her zaman farklı olduğuna vurgu yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın mücadele ile ilgili taktik çalışmalarında ve maç toplantılarında oyuncularını rehavete kapılmamaları konusunda uyardığı öğrenildi. Hem Fred’in dönüşü hem de ligde son alınan Sivas galibiyetiyle formda dönemine geri dönüş sinyali veren Fenerbahçe’de hem yönetim hem teknik heyet hem de oyuncular galibiyetten başka bir şey düşünmüyor.

Öğrencilerine her toplantıda uyaran İsmail Kartal’ın, “Derbi maçların havası her zaman farklı olur. Bunu ben de siz de fazlasıyla biliyoruz. Hepiniz kariyerinizde önemli rakiplere karşı oynadınız ve bu maçların zorluğunun farkındasınız. Rakip eksikler nedeniyle ideal 11’i ile sahaya çıkamayacak olabilir. Ama siz bunu düşünmeyin. Sadece kendi oyunumuza odaklanalım ve maksimum konsantrasyon ile sahaya çıkalım. Beşiktaş’ı yenmemiz halinde önemli bir virajı dönmüş olacağız” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

CRESPO VE SAMET SINIRDA

Fenerbahçe’de, Beşiktaş derbisi öncesinde 2 oyuncu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertli ekipte Samet Akaydın ile Miguel Crespo, derbide şans bulmaları ve kart görmeleri halinde ligin 16. haftasında oynanacak Konyaspor mücadelesinde yer alamayacak.

İstanbul Valiliği, sarı-lacivertli bin 814 taraftarın Beşiktaş deplasmanında olacağını açıkladı. Bu kararla sarı-lacivertli taraftarlar 5 yıl aranın ardından tribünündeki yerini alacak. Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş deplasmanında en son 2018-2019 sezonunun 23. haftasında takımını desteklemişti.

Haberin Devamı

Yazarlar